Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - zloděj, dům, zabezpečení | foto: Profimedia.cz

Poberta kradl v domě příbuzných, odnesl i šperky skoro za milion

  • 2
Policisté na Domažlicku dopadli třiadvacetiletého mladíka, který je podezřelý z několika krádeží v domě svých příbuzných v Kdyni. Chytli ho na konci minulého týdne jen několik hodin po poslední krádeži, při níž podle policie z domu ukradl šperky za bezmála milion korun.

"Vyšetřovatelé ho obvinili z krádeže a porušování domovní svobody a soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až osmileté vězení," řekla domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková.

Zloděj se do domu dostal ventilačním oknem v prvním patře. Přistavil k němu žebřík, okno vysadil ze závěsů a dostal se dovnitř. Prošel bytem a v ložnici ukradl pod postelí třípatrovou šperkovnici se zlatými šperky a drahými kameny.

"Podle vyjádření odborníka měly hodnotu téměř 950 tisíc korun. Ve šperkovnici bylo asi 35 zlatých prstenů, pět náramků, dvě brože, okrasný špendlík ve tvaru pavouka, náhrdelník z říčních perel, pět řetízků a několik přívěsků na řetízky," uvedla mluvčí.

Do domu příbuzných mladík podle police vnikl už dvakrát předtím. Je podezřelý z toho, že tam v červnu ukradl notebook, dva mobilní telefony a další věci za víc než 11 tisíc korun. Koncem července pak podle policie ukradl osobní automobil Fiat Punto za nejméně 20 tisíc korun.


Video