Opilý mladík napadl romské manžele

  • 26
Jako smyslů zbavený si počínal podnapilý mladík ze Šumperku. Na zábřežském nádraží napadl večer romský pár, který čekal na vlak. "Vynadal jim velmi nevybíravým způsobem do cikánských kurev a černých sviní," uvedl policejní mluvčí Josef Ostřanský. Pak začal do manželů kopat.

"Konflikt viděla pokladní. Muž prý napadl manžele bez jakékoli zjevné příčiny," řekl přednosta železniční stanice Vítězslav Šmelko. Pokladní duchapřítomně přivolala policii.

Manželé si podle svých slov museli vyslechnout nadávky s jasným rasovým podtextem. "Nadával nám do cikánských kurev a černých sviní. Prý na nás nebude dělat. Přitom jsme mu nikdy nic neudělali," postěžoval si napadený muž. Mladík prý zaútočil nečekaně.

"Potřeboval si na někom vylít zlost a my jsme mu zrovna padli do rány," soudí muž. Mária Veselá schytala bolestivý kopanec do břicha. Když spadla na zem, kopl ji chuligán ještě do ramene. Jejího manžela trefil do nohy.

Dalšímu řádění opilce zamezila až přivolaná policejní hlídka, která ho odvedla na služebnu. Jak se ukázalo, čtyřiadvacetiletý mladík ze Šumperka už měl potíže se zákonem. Protože nikoho nezranil, byl obviněn z výtržnictví.

"Pokud se najdou svědkové, kteří slyšeli rasistické nadávky, bude stíhání rozšířeno o paragraf hanobení národa, rasy a přesvědčení," doplnil šumperský policejní mluvčí Josef Ostřanský.


Video