Kocourovec u Olomouce | foto: mapy.idnes.cz , iDNES.cz

Na Hané se převrátil mikrobus, zranilo se 8 lidí

  • 18
Osm z celkových devíti pasažérů se zranilo při nehodě mikrobusu u Kocourovce na Olomoucku. Byly mezi nimi i dvě děti. Jednu ženu s rozraženou lebkou musel odvézt vrtulník. Svátky byly pro Čechy tragické v počtu mrtvých při dopravních nehodách.

Ve středu brzy ráno nezvládl řidič jízdu, narazil do svodidel a vůz značky Mercedes se převrátil.

"Řidič nezvládl nepřiměřenou rychlost. Vůz se tak dostal na svodidla v levém pruhu. Náraz pak auto odmrštil, a to se převrátilo na střechu," řekla iDNES olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Sedm zraněných klientů cestovní kanceláře odvezla záchranná služba do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Děti i ostatní cestující leží podle šéfa záchranné služby Milana Brázdila na traumatologii Fakultní nemocnice v Olomouci. "Mají většinou pohmožděniny a řezné rány," sdělil záchranář.

"Vrtulníkem jsme převezli mladou ženu, která měla prasklou lebku a otřes mozku. Je
však mimo ohrožení života a leží na neurologii," řekl ČTK Brázdil.

Oproti tomu sedmačtyřicetiletý řidič nebyl zraněn. Případ nyní vyšetřuje olomoucká policie.

Svátky byly pro Čechy tragické
V úterý zemřelo na silnicích v České republice 11 lidí, to je nejvíce od začátku letošního roku. Doposud byl nejtragičtějším dnem 21. květen, kdy si dopravní nehody vyžádaly deset lidských životů.

"Důvodem tohoto mimořádného počtu je zřejmě únava lidí na dovolených, kteří přejíždějí velké vzdálenosti," řekl pracovník Centra dopravních informací.

V úterý večer pod tunelem u Moravské Třebové při havárii osobního auta a tatrou zemřeli čtyři lidé na místě. Pátá oběť skonala při převozu do nemocnice.

Srážku s náklaďákem nepřežil nikdo z posádky osobního auta, hasiči z trosek vyprostili čtyři bezvládná těla. Zraněnou 44letou ženu převzala sanitka, ale ona svým zraněním během převozu podlehla.  - více zde

U Úštěku na Litoměřicku zemřeli tři lidi při dopravní nehodě dvou osobních aut. Jeden z řidičů tam nedal při vjezdu na křižovatku přednost v jízdě. Na místě zemřel spolujezdec z peugeotu, posádka druhého vozu skonala v nemocnici. - více zde


Video