Muže stály oslavy vítězství život

Kladruby - Trpkou příchuť dostaly v Kladrubech oslavy triumfu českých hokejistů na mistrovství světa poté, co opilého fanouška rozdrtila kola nákladního automobilu s vlekem. "Osmatřicetiletý muž slavil v noci na pondělí vítězství hokejistů s partou v místním hostinci. Poté vyšli na náměstí, kde pojíždělo vozidlo s vlekem, a dali se do hovoru s řidičem," popsal začátek tragédie zástupce šéfa tachovských policistů Jiří Tyc.

Opilý fanoušek přitom nepozorovaně usedl na oj vleku. "Řidič se toho nevšiml a rozjel se. Asi po sedmi stech metrech jízdy se pasažér neudržel a spadl přímo pod kola. Bylo to před kladrubským klášterem, kde ho objevil kamarád. Ten ho začal hledat poté, co se jeho známý tak najednou vytratil z náměstí," uvedl Tyc.

Řidič nákladního vozu zřejmě ani nevěděl, že přejel člověka, který se mu vezl na oji. Policisté mají za to, že šofér nenese na tragické nehodě žádnou vinu. "Zatím po vozidlu pátráme," dodal Tyc.

Kamarádi zemřelého muže policistům vypověděli, že nákladní vozidlo táhlo maringotku či nějakou pouťovou atrakci. Vyšetřovatelé nevylučují, že to mohla být i mobilní buňka, kterou stavební firmy používají jako šatnu nebo kancelář na stavbách.


Video