Policie se na tiskové konferenci chlubí úlovkem filmového piráta.

Policie se na tiskové konferenci chlubí úlovkem filmového piráta. | foto: Policie České republiky

Mladík z Bruntálska vypálil DVD za 52 milionů korun

  • 118
Šestadvacetiletý mladík z Rýmařova si chtěl vylepšit neutěšenou finanční situaci prodejem nelegálních DVD s čerstvými filmovými hity. Skončil v rukou bruntálských kriminalistů, kteří ho obvinili z porušování autorského práva. Hrozí mu dva roky vězení.

Mladík ze severní Moravy podle policie prodal nejméně 138 DVD, na které vypálil aktuální hity z kin. Nabízel je na internetu, se zájemci se domlouval e-mailem a zásilky posílal poštou na dobírku.

Policie se na tiskové konferenci chlubí úlovkem filmového piráta.Kriminalisté mu zatím dokázali, že si takto přivydělával od loňského února do září. Na internetu inzeroval přes šest set snímků. Za jeden filmový disk si účtoval 35 korun.

"Nabídku filmů aktualizoval podle momentálních novinek na trhu," sdělila iDNES.cz mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

K výše škody 52 milionů kriminalisté dospěli po vyčíslení České protipirátské unie, která poškozené distributory v Česku zastupuje.

Ve chvíli zatčení měl mladý muž doma přes čtyři stovky prázdných disků a notebook s externím hard diskem.

K trestnímu stíhání se připojila i jedna z distribučních společností, požaduje po něm ušlý zisk 598 tisíc korun. Podle Tuškové je to zatím největší podobný úlovek místní kriminálky.


Video