Lupič usnadnil policistům práci svou nepozorností. Ilustrační foto.

Lupič usnadnil policistům práci svou nepozorností. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Lupič zapomněl své doklady na místě činu

  • 5
Kdyby policisté měli tak snadnou práci jako naposledy na Tachovsku, určitě by neprotestovali. Čtyřiatřicetiletý muž v Boru u Tachova přepadl barmana. Na místě však nechal peněženku i se všemi svými doklady.

Na muže ze Slovenska, který v České republice pracuje jako řidič, už pak jen policistům o něco později stačilo počkat a zatknout ho. Ve středu to udělali na hranicích. Právě se vracel z Německa.

Slovák o víkendu vyrazil do jedné z heren v Boru u Tachova. Během šesti hodin naházel do automatů asi 900 eur. Přijít o ně však nechtěl. A tak si usmyslel, že je z barmana dostane násilím.

Na pomoc si vzal nůž a lano. "Došel si pro věci do auta. Když se vrátil do herny, barmana ohrožoval nožem. Vzal mu prý 900 eur a dalších dvacet tisíc korun. Nakonec ho svázal a z kapsy mu ještě vzal čtyři tisíce korun," uvedl tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže.

Když policisté celou věc začali vyšetřovat, zjistili, že lupič nechal v baru svoji peněženku. "Byly v ní bankovní karty a také občanský průkaz," říká policejní ředitel.

Jeho podřízeným pak stačilo zjistit, pro koho pracuje. Ve středu si na něj počkali na hranicích. Lupič nyní čeká v cele. Ke svému činu se přiznal. Policie chce, aby skončil ve vazbě. Za loupež mu hrozí až deset let vězení.

,

Video