Anglicky hovořícího „asfaltéra“ zatkli liberečtí policisté.

Anglicky hovořícího „asfaltéra“ zatkli liberečtí policisté. | foto: Profimedia.cz

Liberečtí policisté zatkli mezinárodního „asfaltového podvodníka“

  • 7
Policisté v Liberci zatkli dnes anglicky mluvícího muže patřícího ke skupině takzvaných falešných asfaltérů. V evropských zemích včetně Česka nabízeli levně vyasfaltování parkovišť či silnic. Kvalita výsledné práce ale byla podle liberecké policie mnohem horší.

"Místo asfaltových povrchů odevzdali zákazníkům štěrkové plochy," řekla mluvčí policistů Vlasta Suchánková.

Zadrženému muži se stala osudnou čtvrteční reportáž o falešných asfaltérech, kterou odvysílala televize Nova. Tu zhlédli i pracovníci firmy, kterým "asfaltéři" nabídli své služby, a ozvali se policii.

"Zjistili jsme, v jakém hotelu v Liberci členové skupiny bydlí. Jednoho z nich jsme tam zatkli a vyslýcháme ho. Ostatní již hotelu nebyli a pátráme po nich," popsala Suchánková.

Liberečtí policisté spolupracují se svými kolegy v Brně a ve Zlíně, kde jsou falešní asfaltéři podezřelí z několika podvodů. Podle Novy nabízeli metr čtvereční asfaltu až o tři čtvrtiny levněji než pět set korun běžných v Česku.

Dosud není jasné, odkud skupina pochází. Nova uvedla, že zneužila jméno irské firmy Whelan Group, podle České televize rozhořčené dopisy za údajně slíbené práce dostává britská společnost Puritan Stone.

,

Video