Do vězení půjde na doživotí třetí žena

  • 7
V českých věznicích sedí už tři ženy odsouzené k doživotí. Vrchní soud potvrdil nejvyšší trest 39leté Jaroslavě Fabiánové. Kvůli věcem za pár tisíc zabila dva muže. Vraždila ale i dříve, už ve svých 17 letech. Ve vězení bude do konce života i Dana Stodolová a Miroslava Kukaczková.

Fabiánová předloni v květnu zavraždila v Praze čtyřiaosmdesátiletého důchodce Augustina Kůru a o dva měsíce později dvaatřicetiletého Richarda Sýkoru. Oba ji chvíli před svou smrtí pozvali do bytu.

Fabiánová vinu popírá. Tvrdila, že oba muže navštívila, ale opustila je živé. Přiznala, že u druhého z nich kradla.

Jaroslava Fabiánová se poprvé střetla se zákonem ve svých sedmnácti letech. Tehdy jí žalobce prokázal vraždu muže ze severních Čech. Umlátila ho a ubodala k smrti. Byla za to pravomocně odsouzena k nepodmíněnému trestu.

Po propuštění z vězení se většinou živila jako prostitutka. Zavinila i smrt dalšího muže. Jednomu cizinci namíchala do pití uspávací prášek. Oběť však měla slabé srdce a zemřela.

Doživotně odsouzení v českých věznicích

Doživotní trest si v českých věznicích odpykává i Miroslava Kukaczková z Chomutovska. Objednala vraždu manžela v Německu. Doživotí jí vyměřil německý soud a česká justice ho musela akceptovat.

První ženou, kterou poslal český soud na doživotí za mříže, je Dana Stodolová. Ta s manželem kvůli penězům zavraždila osm starších lidí. Jejího manžela Jaroslava Stodolu potrestal také doživotím. - více zde

Vrchní soud poslal definitivně na doživotí do vězení 39letou Jaroslavu Fabiánovou. Je tak třetí ženou, která si v Česku odpykává nejvyšší trest. (5. ledna 2005)

,

Video