Stephen Gough - Nudista Stephen Gough s družkou. | foto: Profimedia.cz

Britský naháč už naplánoval další cestu

  • 20
Stephen Gough, který se u britské veřejnosti proslavil pokusem přejít zemi v rouše Adamově, se chce vydat na další naturistickou cestu. Tentokrát ale nepůjde sám. Šestačtyřicetiletého nudistu doprovodí jeho družka a kamarád - oba rovněž jen tak, jak je pánbůh stvořil.

Zatímco "Eva" se odhodlala tisku svěřit svou totožnost - je to třiatřicetiletá kadeřnice Melanie Robertsová z jihoanglického Bournemouthu - třetí svérázný turista chce zůstat inkognito.

Trojice naháčů má v plánu přetnout Británii ze severu na jih, a to oblečená jen do solidních bot.

"Proč bez šatů? Chci tím oslavit fakt, že jsem lidská bytost a že nahé tělo není nic, za co by se měl člověk stydět," řekl Gough agentuře Reuters.

Pokud bude tomuto novodobému páru Adam-Eva s doprovodem přát počasí, jedinou překážkou bude zřejmě stejně jako v minulosti nepřízeň místních radnic a především policie.

Při loňském pokusu policisté odvážného Stephena nesčetněkrát kontrolovali, 14x zadrželi a vyslýchali a dvakrát dokonce skončil za mřížemi. Odseděl si celkem pět měsíců. Jeho cesta se tak z původně plánovaných 2 měsíců protáhla na sedm. - více zde

Letošní trasa má vést z lokality Land's End v Cornwallu na jihovýchodě země do místa John O'Groats na severovýchodě Skotska.

Bývalý námořník Gough odhaduje, že pouť dlouhou asi 1400 kilometrů by měl jeho nahý tým urazit za dva měsíce. Pokud ale budou zase zasahovat policisté kvůli prohřeškům proti dobrým mravům, cesta naháčů se asi protáhne.

Odvážný turista však doufá, že tentokrát budou muži zákona shovívavější. "V naší zemi neexistuje žádný zákon, který by zakazoval chodit nahý, pokud to člověk nedělá s úmyslem narušovat pořádek. A já pořádek narušovat nechci, chci prostě jen přejít nahý z Land's End to John O'Groats," dodal Gough.

,

Video