Štěpánek v pěti setech udolal Kuertena

  • 112
Melbourne - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) Na zádech skončil Radek Štěpánek pár vteřin po zápase 2. kola Australian Open s Brazilcem Kuertenem. Nikoliv vyčerpáním po bezmála čtyřhodinové pětisetové bitvě ve třicetistupňovém vedru, ale kvůli obrovské radosti ze zasloužené výhry 5:7, 6:3, 7:5, 4:6, 6:3 nad favorizovaným několikanásobným vítězem grandslamového French Open. Na druhém největším melbournském dvorci podal ve Vodafone aréně český hráč skvělý výkon a ve třetím kole se zřejmě může těšit na souboj s domácí světovou jedničkou Hewittem.Dále čtěte: Štěpánkovým nůžkám zabránily křečeSouhrn zápasů čtvrtého dne

Třicátému nasazenému Kuertenovi byl Štěpánek od začátku více než vyrovnaným soupeřem a jen trocha štěstí v koncovce jej připravila o zisk úvodní sady. Následující dva sety se však odehrávaly zcela v režii českého bojovníka, pro nějž nebyl žádný míček ztracený a na jehož časté a přesné zkrácení hry nenacházel Kuerten účinnou protizbraň. Největší Štěpánkovou zbraní však byl v zápase jednoznačně servis, díky němuž nastřádal celkem 24 es!

Při vedení 2:1 na sety sice český hráč ve čtvrtém setu ztratil svůj servis, ale tradiční bojovností se ještě pokusil získat sadu zpátky, ovšem Kuerten si své podání už sebrat nenechal. Obrovská bitva se tak k velké radosti zaplněného a spokojeného hlediště dostala do rozhodujícího pátého setu, kde klíčové chvíle přišly za nepříznivého stavu 2:3.

Při vlastním servisu nejprve Štěpánek odvrátil několik brejkbolů a k velké radosti nevelké, ale o to hlasitější skupinky českých fanoušků, pak v následující sedmé hře zabojoval a v pravou chvíli prolomil Brazilcův servis. Nadějný brejk pak při svém servisu potvrdil hned třemi esy v řadě a následným bodem přímo z podání a své velké tenisové představení zakončil hned vzápětí, kdy svůj životní grandslamový mečbol proměnil ještě při Kuertenově podání!

Ani po náročném pětisetovém boji si však Radek Štěpánek příliš neodpočinul, neboť jej po boku Rusa Kafelnikova čekalo utkání prvního kola mužské čtyřhry, vítězné pocity si však užil přímo při odchodu z Vodafone arény v zástupu autogramuchtivých australských obdivovatelů.

Třicátý nasazený Gustavo Kuerten z Brazílie odvrací míček v zápase Australian Open proti Radku Štěpánkovi. Pětisetovou bitvu překvapivě vyhrál český tenista.

Radek Štěpánek snad ještě ani nevěří: ve druhém kole Australian Open vyřadil brazilského tenistu Gustava Kuertena.

Český tenista Radek Štěpánek se raduje po výhře nad Gustavem Kuertenem z Brazílie ve druhém kole Australian Open 5:7, 6:3, 7:5, 4:6, 6:3.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga