(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

V Londýně na silvestra ubodali čtyři lidi, další je v kritickém stavu

  • 539
Na silvestra a Nový rok byli v Londýně při různých incidentech ubodáni čtyři lidé, stav pátého člověka je kritický. S odvoláním na policii o tom informuje BBC.

„Láme srdce, že v čase, kdy mnozí z nás přemýšlejí, co nás v roce 2018 čeká, se čtyři rodiny potýkají s žalem ze ztráty milované osoby kvůli nesmyslnému násilí a bezohlednému užití nožů jako vražednách zbraní,“ uvedl podle BBC londýnský policejní velitel Neil Jerome. 

Útoky spolu podle prvotních informací nesouvisí a každý případ se stal někde jinde v Londýně od nedělního dopoledne do pondělních brzkých ranních hodin. 

Pátý muž, který nyní v nemocnici bojuje o život, byl podle listu The Independent napaden při stejném incidentu jako čtvrtý muž. Policie sdělila, že oběťmi jsou muži ve věku 17, 18 a 20 let, a vyzvala případné svědky, aby se jí přihlásili.

Mladí kriminálníci se už nebojí trestu

„Můžu Londýňany - a rodiny i přátele čtyř zavražděných a pátého zraněného muže, který je v nemocnici - ujistit, že detektivové budou neúnavně pracovat, aby přivedli ke spravedlnosti ty, kteří jsou zodpovědní za toto opovrženíhodné násilí,“ dodal Jerome s tím, že zatočí s čím dál častějšími zločiny a násilím mezi mladými lidmi, ve kterých figurují nože.

Všechny, kteří by k tomu mohli mít informace, proto vyzval, aby je předali policii. Komisařka metropolitní policie Cressida Dicková v listopadu uvedla, že za loňský rok přibylo napadení nožem o 15 procent. Mladí londýnští kriminálníci se už podle ní nebojí trestu, protože nevěří, že se do vězení skutečně dostanou. A pokud ano, pak jen na krátkou dobu.

Kromě pobodání jsou v britské metropoli čím dál častější také útoky kyselinou. Více se dozvíte v článku Britové se bojí útoků kyselinou, oběti volají po tvrdých trestech.

,

Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Video