| foto: Deník METRO, Mediahub

Holeček je šéfredaktorem deníku Metro, střídá Jana Davida

Z deníku METRO ke konci června po vzájemné dohodě odchází jeho šéfredaktor Jan David. Vedením redakce nejstaršího a největšího bezplatného deníku v České republice bude od 1. července pověřen Petr Holeček, dosavadní zástupce šéfredaktora.

Jménem vedení, a troufám si říci, že i všech zaměstnanců skupiny MAFRA, bych Janu Davidovi rád poděkoval za kolegiálnost a skvělou práci. Deník Metro se pod jeho vedením stal nejčtenějším deníkem v Praze,“ uvedl k odchodu Štěpán Košík, předseda představenstva MAFRA, a.s., a dodal: „Petr Holeček působí v deníku Metro již deset let. Věřím proto, že bude důstojným nástupcem.“

Jan David patří mezi dlouholeté zaměstnance mediální skupiny MAFRA, uvádí v tiskové zprávě Tereza Sedláková. Nejprve působil jako redaktor a zástupce vedoucího pražské přílohy MF DNES, poté jako editor a následně vedoucí bezplatného deníku Metropolitní Expres. Po dalších sedm let zastával pozici zástupce šéfredaktora deníku Metro. Na podzim roku 2014 byl pověřen řízením redakce deníku a od ledna 2015 byl jeho šéfredaktorem.

Pozici šéfredaktora opouštím na vlastní žádost v přátelské atmosféře. Přesun do jiného vydavatelství neplánuji, mám záměr procházet novými životními výzvami v jiných oblastech. Deník Metro vnímám jako stabilní titul s velkým potenciálem růstu a možností“ uzavřel Jan David.


Video