Zásahová jednotka zatkla celkem pět mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 45 let.

Zásahová jednotka zatkla celkem pět mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 45 let. | foto: Policie ČR

Liberci se povedl rekordní úlovek. Gang navařil pervitin za 35 milionů

  • 19
Kriminalisté v Liberci odhalili gang vařičů pervitinu. Za dva roky vyrobil 35 kilo drogy, za kterou mohli na černém trhu získat 35 milionů korun.

"Takový případ ještě nepamatuji," poznamenal vedoucí vyšetřování Martin Müller. Případ je podle něj jedním z největších i v rámci celého Česka.

Zásahová jednotka zatkla od března do července celkem pět mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 45 let. Soud je poslal všechny do vazby. Za nedovolenou výrobu drog jim hrozí vězení od deseti do 18 let.

"Pracovali jako organizovaná skupina s přísnou hierarchií. Často měnili mobily, auta i místa pobytu, aby je neprozradil zvýšený odběr elektřiny," poznamenal vedoucí oddělení obecné kriminality krajské policie Stanislav Briestenský.

Policie skupinu sledovala dva roky

Policisté skupinu sledovali dva roky. Nevylučují, že další zatýkání provede policie v Polsku, kde gang získával léky na výrobu drogy.

Postupně policisté rozkrývají i krádeže, které jsou s případem spojené. Narkomani totiž za pervitin platili i kradenými věcmi.

Kriminalisté při prohlídkách zajistili 140 gramů pervitinu, přes sto tisíc korun v hotovosti a auta, která skupina používala. Jen spis k případu má 1 200 stran.

,

Video