Maskovaní lupiči přepadli zlatnictví

Od sobotního dopoledne policisté marně pátrají po dvojici maskovaných lupičů, kteří přepadli zlatnictví na Růžovém kopečku v Chebu a odnesli zlaté šperky a peníze, celkem za bezmála jeden milion korun. "Jeden z pachatelů měl na hlavě kuklu, druhý tmavé brýle a čepici s kšiltem staženou do čela. Do prodejny vešli, když tam nebyl žádný zákazník. Prodavačku a spolumajitele obchodu srazili na zem a spoutali prádelní šňůrou do kozelce," popsala útok západočeská policejní mluvčí Milada Suchá.

Z vitrin v prodejně vybrali lupiči všechny zlaté šperky. Klíči, které sebrali prodavačce,  otevřeli v kanceláři trezor a odcizili hotovost v korunách a markách. "Škoda byla předběžně vyčíslena na devět set dvacet tisíc korun," konstatovala Suchá.

Před odchodem vytrhli násilníci telefon ze zdi a stejně zničili i bezpečnostní zařízení.  Z mobilního telefonu prodavačky vyndali baterii. Svázané oběti ponechali osudu a odešli. Kořist odnesli v igelitové tašce. Spolumajitel obchodu se po chvíli z pout vyprostil a přivolal policisty.

Kriminalisté ihned uzavřeli okolí zlatnictví, pachatelé však v jejich síti neuvízli. Při dalším pátrání se nyní muži zákona musí spokojit se stručným popisem. "Oba mluvili česky a bylo jim dvacet až pětadvacet let. Vysocí byli 170 až 180 centimetrů. Na sobě měli černé oblečení," sdělila mluvčí Suchá. Doplnila, že přepadení se naštěstí obešlo bez zranění.


Video