Reportáž skončila 6. 1. 2012 15:32

Silný vítr a popadané stromy komplikují dopravu

Zdroj: redaktoři iDNES.cz, MF DNES, ČTK

10:19
Energetici na východě Čech v průběhu noci zaznamenali kvůli počasí asi deset poruch. Téměř všechny se podařilo do rána odstranit. "V současné době se snažíme opravit pouze menší poruchu v Havlovicích u Úpice v Podkrkonoší," řekla mluvčí ČEZ Šárka Beránková.
10:06
V zátáčkách za Staňkovicemi na Litoměřicku havaroval řidič osobního vozu. Na náledí začal klouzat a skončil mimo vozovku. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.
09:41
Kamiony zablokovaly silnici I/35 v Horní Bečvě na Vsetínsku. Kloužou na ledovce.
09:33
Problémy mohou řidiči čekat také na Děčínsku, pod kopcem Šébr u Varnsdorfu leží na silnici uježděný sníh a tvoří se ledovka.
09:27
Zlepšila se situace na železnici. Ze čtyř ráno neprůjezdných tratí nejezdí nyní vlaky jen mezi Hanušovicemi a Starým Městem pod Sněžníkem na Olomoucku.
09:11
Policie varuje před ledovkou také v Pelhřimově. Je asi na tři kilometry dlouhém úseku na výjezdu z města po silnici 3414.
09:05
Hasiči v Ústeckém kraji vyjížděli kvůli silnému větru od včerejších 17:00 do dnešních 8:00 k dvanácti nahlášeným událostem. V jedenácti případech to byly spadlé nebo nalomené stromy, jednou hasičská jednotka podniku Glaverbel pomáhala odstraňovat spadlou lampu před objektem podniku v Teplicích - Řetenicích.
09:00
Třetí stupeň lavinového nebezpečí vyhlásila i Horská služba v Krkonoších. "Na hřebenech napadlo za posledních 48hodin okolo 60cm nového sněhu. Sníh napadl na zmrzlý podklad a padal za silného větru. Na závětrných svazích je uloženo velké množství nového sněhu. Sněhová pokrývka je nestabilní," uvedla Horská služba.
08:48
V Jeseníkách vyhlásila ráno Horská služba třetí lavinový stupeň z pětibodové stupnice. Důvodem je současný příval sněhu. Horští záchranáři varují návštěvníky hor, aby se nepouštěli nejen do lavinových katastrů, ale i do ostatních míst mimo turisticky značené cesty.
08:47
Na Bruntálsku se oproti čtvrtku situace zlepšila. "Hlavní nápor už je pryč. Alespoň v to doufáme," řekl dispečer silničářů. "Problémy jsou trochu na komunikaci spojující Bruntál právě se Šternberkem. Fouká silný vítr a ten vozovku místy zafoukává," dodal dispečer.
08:37
Na hřebenech hor v Karlovarském kraji silný vítr nadále komplikuje dopravu. Silnice z Božího Daru na Neklid a Klínovec je kvůli vichřici uzavřena. Závěje se vyskytují i v okolí Přebuzi nebo Počátků na Kraslicku.
08:34
Sníh zavál silnici číslo 150 mezi Protivanovem a Boskovicemi. V místě zvaném Skelná Huť uvázl kamion a nákladní auto. Silničáři se je snaží vyprostit pomocí traktoru.
08:22
Hasiči Olomouckého kraje vyjížděli mezi půlnocí a osmou hodinou ranní ke dvěma spadlým stromům. Jeden spadl na silnici ze Starého Mesta na Velké Vrbno na Śumpersku a druhý na silnici mezi Moravským Berounem a Novými Valteřicemi.
08:18
Na silnicích druhých tříd na Hlinecku, Chrudimsku a v Železných horách na Třemošnicku leží vrstva nového sněhu. Na Hlinecku je až deset centimetrů.
08:15
V Jánských Lázních spadl strom na Krkonošskou ulici a zablokoval ji. Na místo vyjeli silničáři.
08:07
Na Milešovce ráno foukal vichr, který měl v nárazech rychlost až 82 kilometrů za hodinu, během noci tu ale meteorologové naměřili i nárazy přes 130 kilometrů za hodinu. V Teplicích silný vítr až k zemi ohnul reklamní tabule u nákupního centra.
08:05
Ve vyšších polohách Královéhradeckého kraje připadlo v noci na dnešek zhruba deset centimetrů sněhu. V Krkonoších a Orlických horách stále sněží, v některých oblastech Orlických hor se tvoří sněhové jazyky. Všechny komunikace jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné.
08:01
Na silnici I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Štoky je ledovka. Jedná se o přibližně sedm kilometrů dlouhý úsek, kdy by řidiči měli jet velmi opatrně.
07:57
Sněžení se na Vysočinu vrátilo před půlnocí, týkalo se nejvíc Havlíčkobrodska, Žďárska a částí Třebíčska, uvedl dispečer krajské správy a údržby. Místy vítr navál na cesty až dvacet centimetrů sněhu.
07:55
Většina silnic první třídy v Jihočeském kraji je sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Platí to také o úseku dálnice D3 na Táborsku, informovala jihočeská správa a údržba silnic. Řidiči si mají dávat pozor zejména ve vyšších polohách Prachaticka, kde na silnici leží ujetý sníh.
Načíst další