Reportáž skončila 24. 1. 2007 22:28

Sněhová kalamita - 24. ledna

zdroj: redaktoři iDNES.cz a MF DNES, ČTK

08:58
V Praze mají problémy především autobusy. Podle dispečera Dopravního podniku především na Zbraslavi, v Radotíně a části Modřan. Tramvaje stojí na nábřeží. Na Výtoni, jsou zřejmě problémy s přestavením výhybky.
08:48
Dopravu na 76. km dálnice D1 na Prahu komplikuje nehoda kamionu. Průjezdný je pouze stoupací pruh, hlásí ÚAMK.
07:52
V Libereckém kraji není situace zatím příliš dramatická, v noci tam napadly asi jen tři centimetry. Sněžení ale doprovází vítr, silničáři tedy varují před sněhovými jazyky zejména v Jizerských horách. Teploty se pohybují kolem dvou až šesti stupňů pod nulou.
07:52
Na jihu Čech napadlo přes noc až dvacet centimetrů sněhu, na Šumavě to bylo deset. Sněhová břečka leží i na většině silnic v nížinách.
07:33
Přes hraniční přechod Mosty u Jablunkova nesmí na žádost Slovenska kamiony. "Je zde z noci nehoda kamionu, která není ještě odstraněna, pouští se pouze osobní vozidla a dodávky," uvedla policejní mluvčí.
  • Silničáři po ránu křižovali ulice Prahy / Autor: Michal Žák iDNES.cz

07:21
Na dálničním přivaděči od Benešova na D1 popojíždějí řidiči v dlouhé koloně. Podle svědků je třeba počítat s notným zpožděním.
07:21
Ruzyňské letiště zastavilo v noci kvůli větru a sněhu provoz. Bude uzavřeno nejméně do 11. hodin. Po osmé hodině zasedá krizový štáb, který určí další postup, řekla iDNES.cz mluvčí letiště Eva Krejčí. více zde
07:00
Na silnici I. třídy 27 u Plas na Plzeňsku uvízly na zledovatělé vozovce dva kamiony. Cesta je pro nákladní vozy neprůjezdná.
06:32
Rychlostní silnice R-4 z Prahy do Stranikonic je u Dubence průjezdná jen s velkými obtížemi. Blokují ji kamiony.
06:07
Dálnice D1 na Prahu stojí. Na 112. km ji napříč zablokoval kamion. Odtah potrvá nejméně dvě hodiny. Sněžení komplikuje provoz na většině silnic.
05:27
Na celém území Česka sněží. Nejvíc na Vysočině a v Jeseníkách. Sněhová pokrývka tam dosahuje už dvaceti centimetrů. Řidiči bez zimních pneumatik by podle silničářů vůbec neměli vyjíždět. více zde
PŘEDCHOZÍ VÝVOJ JSME SLEDOVALI ZDE
Načíst další