Připravujeme online reportáž

Sníh zasypal silnice, řidiči kloužou

Zdroj: zpravodajové iDNES.cz a MF DNES, agentura ČTK

15:45
V Ústeckém kraji jsou vozovky sjízdné. Kromě částečné uzavírky pro kamiony na silnici k obci Hora Svatého Šebestiána jsou všechny otevřené. "Na méně frekventovaných silnicích a ve ve vyšších polohách leží ujetá vrstva sněhu," uvedla Lenka Holovská ze správy silnic.
15:22
U Skršína na Mostecku se převrátil kamion s posypovým materiálem. Na místo vyrazila správa a údržba silnic.
  • První sníh na Moravě. Situace na hlavní silnici z Olomouce do Opavoy mezi obcemi Hořejší Kunčice a Mladecko - (29. listopad 2010) / Autor: Alexandr Satinský, MAFRA

15:22
Ve Frýdlantu na Liberecku se v půl třetí odpoledne srazila tři auta. Nehoda se stala v ulici Zámecká, která zůstala zapadaná sněhem. Podle policie je zde průjezdný jeden pruh.
15:15
Silnice v Královéhradeckém kraji jsou s opatrností všechny sjízdné. "Neregistrujeme výrazný problém. Sněžení není tak vydatné, jak se předpovídalo a je rovnoměrné. Takže se údržba daří bez větších komplikací," řekl Petr Zima z krajské správy silnic.
15:07
Policisté na Ostravsku napočítali během dopoledne několikanásobně víc nehod, než v běžné dny. "Většinou se srazily osobní automobily, příčinou bylo nejčastěji nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky," řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Jednoho řidiče lehce pořezalo rozbité sklo.
14:53
Krátce po 14. hodině se na silnici třetí třídy v Adršpachu na Náchodsku srazil autobus a protijedoucím nákladním autem. Řidič autobusu se podle Centra dopravních informací lehce zranil.
14:33
Silnice v jihočeském kraji jsou nyní všechny sjízdné. "V terénu máme už od noci na 200 posypových vozů. Problémy byly dopoledne jen ve Strakonicích, kde uvízly kamiony," uvedl dispečer správy a údržby silnic jihočeského kraje.
14:28
Středočeským silničářům zapadl sypač mezi Neumětely a obcí Skřipel v Brdech.
14:21
Silnici 112 z Telče na Pelhřimov blokuje kamion. Uvázl napříč komunikací. Podle silničářů na Vysočině stále sněží. "Venku máme všechny posypové vozy a jezdí nám zhruba 80 až 100 traktorů s radličkami," uvedl provozní náměstek Správy a údržby silnic kraje Vysočina Oldřich Dušátko.
14:18
Dopravu na silnici I/11 mezi Rudolticemi a Skřítkem na Šumpersku komplikuje nehoda kamionu. Řidič najel do svodidla a asi čtyři metry ho strhnul. Nikdo nebyl zraněn.
14:08
V Pardubickém kraji silničáři nehlásí žádný nesjízdný úsek, někde jsou ale problémy. Situace se však podle Václava Ouhrabky ze Správy a údržby silnic stále mění. "Ve vyšších polohách je uježděná vrstva zledovatělého sněhu a auta tam mohou mít problémy. Týká se to například Hlinecka a Orlickoústecka," řekl. Silničáři problémové úseky postupně zprůjezdňují, od rána se však opakují problémy kolem Trhové Kamenice na cestě z Pardubic na Vysočinu. Několikrát tam stály kamiony. Situace se podle Václava Ouhrabky ze Správy a údržby silnic stále mění. "Ve vyšších polohách je uježděná vrstva zledovatělého sněhu a auta tam mohou mít problémy. Týká se to například Hlinecka a Orlickoústecka," řekl. Silničáři problémové úseky postupně zprůjezdňují, od rána se však opakují problémy kolem Trhové Kamenice na cestě z Pardubic na Vysočinu. Několikrát tam stály kamiony.
14:13
Na zasněžené silnici v Halži na Tachovsku prorazil kamion zábradlí u rybníka. Jeho návěs je nakloněný nad vodní plochou a hasiči se ho snaží vyprostit.
14:08
Na silnici I/10 u v zatáčkách před takzvaným Černým mostem u Harrachova skončil osobní vůz na střeše. Auto je u krajnice a místo nehody je označeno, policie přesto nabádá k opatrnosti.
13:58
V Praze jezdí MHD bez větších potíží. Omezený provoz je na lince 116 v Šáreckém údolí a na lince 256 na Zmrzlíku. Příměstské autobusy nabírají zpoždění.
  • Chodci na přechodu v Jihlavě (29. 11. 2010) / Autor: Petr Lemberk, MAFRA

13:46
U Měkynce na Strakonicku se srazil autobus s traktorem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale blokuje jeden jízdní pruh. Silnice je podle policie "pod ledem". Proto varuje řidiče, aby místem projížděli se zvýšenou opatrností.
13:42
Silnici číslo 114 z Dobříše na Hostomice na Příbramsku zablokovaly kamiony. Zůstaly stát na zledovatělé vozovce.
13:34
U Vraclavi na Ústeckoorlicku narazil v hustém sněžení autobus do stromu. Částečně zasahuje do zasněžené silnice.
13:29
V Liberku u Rychnova nad Kněžnou se silničáři snaží profrézovat až metrovou vrstvu navátého sněhu. Řidiče zde navíc čeká husté sněžení a viditelnost do sta metrů.
  • Koně na zasněžené pastvině v Šipnově u Plander na Vysočině / Autor: Petr Lemberk, MAFRA

13:16
Letadla přistávající na Ruzyni nabírají zpoždění. Před přistáním krouží a vyčkávají, až dráhu opustí údržba, která odklízí sníh. Podle Richarda Klímy z Řízení letového provozu se jedná o standardní postup.
13:00
Řidič osobního auta nedobrzdil na namrzlé silnici I/35 u Býště na Pardubicku a narazil do auta před sebou. Nehoda blokuje pravý pruh ve směru na Hradec Králové.
12:49
U Bílčic na Bruntálsku stojí nákladní vozidla, která se nemohou rozjet. Silnice je průjezdná jen se zvýšenou opatrností.
12:32
V 11:55 byl obnoven provoz na trati z Plzně na Domažlice. Ráno zde řidič Peugeotu 207 nepřežil střet s vlakem na přejezdu u Hradce nedaleko Stoda.
Načíst další