Reportáž skončila 15. 10. 2009 20:39

Příchod zimy na české silnice a železnice

Zdroj: redaktoři iDNES.cz a MF DNES, ČTK

  • Zasněžené Hodkovice nad Mohlekou (15. 10. 2009) / Autor: Jindřich Wirnitzer

10:52
Polámané stromy a větve způsobily na Liberecku pět poruch na vedení vysokého napětí a další desítku poruch na vedení nízkého napětí. Bez dodávek tak v noci zůstali například obyvatelé v okolí Tanvaldu, Rýnovic a Ostašova.
10:29
V Krkonoších a Jeseníkách byl po silném sněžení vyhlášen druhý stupeň lavinového nebezpečí. Tak časné vyhlášení nebezpečí Horská služba nepamatuje.
12:05
Energetici vyhlásili na Rychnovsku kalamitní stav. Větrem a sněhem polámané stromy v okrese způsobily desítky poruch.
11:50
Deset spadlých stromů zatarasilo silnici číslo 321 u Skuhrova nad Bělou na Rychnovsku. Neprůjezdný úsek je osm kilometrů dlouhý.
10:28
Hlavní silnici I/65 do Rychnova a Jablonce nad Nisou zablokovaly kamiony, problémy jsou ale na většině stoupání na Liberecku.
  • Dálnici D1 u Jihlavy ve směru na Prahu ochromil sníh a nehoda, na místě se tvoří dlouhé kolony / Autor: Anna Vavríková, MF DNES

10:17
Na dálnici D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem ve směru na Brno havarovalo pět vozidel. Levý jízdní pruh je neprůjezdný, utvořila se několikakilometrová kolona. Řada automobilů uvízla také v kopcích na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku a na Žďársku. Na Vysočině stále sněží.
10:01
Na Svitavsku spadl strom na dodávku. Stalo se to v lesním úseku na objízdné trase směrem na Moravskou Třebovou. V dodávce byli čtyři muži, naštěstí se jim nestalo.
  • Kamion, který sjel na Vysočině ze silnice / Autor: Libor Coufal

09:52
Sněhová kalamita a padající stromy uzavřely sedmnáct železničních tratí. Neprůjezdné úseky se nachází na severu republiky od Jizerských hor po Beskydy a hranici se Slovenskem. aktuální informace o omezení provozu
09:40
Vinou sněhové kalamity je v Beskydech uzavřena železniční trať mezi Frýdlantem nad Ostravicí a Kunčicemi pod Ondřejníkem. Její zprovoznění podle Českých drah potrvá do pozdního odpoledne.
  • Auto v přikopu u obce Libouchec na silnici z Teplic na Děčín / Autor: iDNES.cz

09:25
Hasiči Olomouckého kraje varují před padajícími stromy zejména na Jesenicku a Šumpersku. Těžký mokrý sníh naklání stromy nad komunikace a některé praskají. Chodci i řidiči by proto měli být velmi opatrní. Nebezpečné jsou například komunikace Bušín - Bukovice, Jindřichov - Branná - Pusté Žibřidovice, Domašov u Šternberka - Jívová, Hanušovice - Malá Morava.
09:20
Karlovarští silničáři vyjížděli do oblasti Božího Daru a okolí. Tam sníh zůstává a vítr stále vytváří sněhové jazyky. V Krušných horách už nesněží, ale řidiče čaká hustá mlha.
09:12
V Beskydech, kde během noci napadlo deset centimetrů sněhu, je nyní neprůjezdná silnice spojující obce Bílá a Konečná. Neprůjezdná je i komunikace do Morávky. Důvodem jsou stromy přes silnici.
09:00
V Královéhradeckém kraji nejedou železniční spoje v úseku Letohrad - Potštejn, dále v úseku Vamberk - Rokytnice v Orlických horách a Police nad Metují - Teplice nad Metují.
08:59
Na silnici směrem do Německa ve Hřensku na Děčínsku se zřítila skála. Nikomu se nic nestalo, silnice je uzavřená. Skálu zkoumají geologové.
  • Silnice z Teplic na Děčín u obce Libouchec / Autor: iDNES.cz

08:51
Vlaky kvůli sněhu nejedou v Libereckém kraji v úseku Hodkovice nad Mohelkou - Rychnov u Jablonce nad Nisou a Kořenov - Tanvald.
Načíst další