Reportáž skončila 9. 7. 2017 19:58

Velká cena Rakouska formule 1

Závod na Red Bull Ringu komentuje Jan Švestka.

5

Hamilton předjel Péreze a je na šestém místě. Jak se budou jeho tvrdší pneumatiky postupně zahřívat, měl by získávat na rychlosti. Na startu měl nevýhodu.

4

Lewis Hamilton start nijak zvlášť nezvládl, zůstal na své pozici a je po odstoupení Verstappena sedmý.

3

Kimi Räikkönen předjel Grosjeana a stíhá třetího Ricciarda.

2

Räikkönen vytrvale útočí na Grosjeana, který ho předjel po startu.

2

V boxech je také Alonso a už vystupuje ze svého porouchaného vozu McLaren. Španel totiž v první zatáčce schytal ránu zezadu od Rusa Kvjata s vozem Toro Rosso a kvůli němu předkem narazil do zpomalujícího red bullu Verstappena. Red Bull i McLaren jsou kvůli Kvjatovu nedobrždění do zatáčky mimo hru, oba mají příliš poškozené vozy.

1

Z obou red bullů se na startu tlačil vpřed pouze Ricciardo, Verstappena zastavily technické problémy a musel auto odstavit vedle trati.

1

Ricciardo si na Vettela nepřišel, ale vytlačil mimo trať Räikkönena, který kvůli tomu spadl i za Grosjeana s vozem Haas.

1. kolo

Bylo odstartováno.  Vede Bottas před Vettelem, kterému nevyšel start a musel hodně blokovat Ricciarda.

V Rakousku bud start důležitý, na krátké a klikaté trati není předjíždění vůbec snadné.

14:00

Jezdci vyjeli do zaváděcího kola.

Valtteri Bottas vyhrál kvalifikaci, ale v průběhu celého víkendu byl o něco lepší Vettel. Potvrdí se to v závodě? Závěr kvalifikace totiž ovlivnila závada vozu Romaina Grosjeana, všichni přišli o své poslední kolo, v kterém se většinou rozhoduje.

Lewis Hamilton na lídra celkového pořadí Sebastiana Vettela ztrácí 14 bodů a startuje až osmý. Má ale výhodu tvrdších pneumatik, takže zůstane na dráze před výměnou pneumatik delší dobu a v závěru by měl být rychlejší než konkurenti.

Závod začíná v neděli ve 14.00 SELČ.

Načíst další