Reportáž skončila 3. 12. 2021 22:31

Světový pohár v alpském lyžování: sjezd žen v Lake Louise

První sjezd žen sezony v kanadském Lake Louise i s Ester Ledeckou komentuje Tomáš Kazda

Teď už jede s číslem tři čtvrtá žena loňského bodování sjezdu Američanka Breezy Johnsonová, která byla rovněž čtvrtá v tréninku v Lake Louise.

Italka se v začátku dlouhého 3kilometrového sjezdu pohybovala v zelených číslech, pak ale ztratila a končí za Rakušankou.

Do závodu s číslem dva vstoupila čtyřiadvacetiletá Italka Nadia Delagová.

Rakušanka nastavuje laťku na čas 1:48,91.

Závod právě začal! Zahajuje vítězka dvou sjezdů v Cortině d’Ampezzo v roce 2019 Rakušanka Ramona Siebenhoferová.

Hezký páteční večer u sjezdu lyžařek v Lake Louise. Česká naděje Ester Ledecká startuje jako jedenáctá. Prví závodnice se postaví na start ve 20:30.

Loňskou královnou sjezdu se stala Italka Sofia Goggiaová. V závěsu za ní skončily Švýcarky Corinne Suterová a Laura Gutová-Behramiová. Která z favoritek zahájí sezonu nejlépe?

Ledecká v Lake Louise pojede na nových sjezdových lyžích. „Uvidíme… Ještě nebyly mockrát na sněhu, takže se musí ještě trochu rozjezdit. V tomto ohledu jsou vždycky ty první závody v uvozovkách testovací,“ řekla Češka.

Návrat Ledecké do oblíbeného Lake Louise: Stojím ale nohama na zemi

přečíst článek

Jediná Češka ve startovním poli skončila v úvodním tréninku v Lake Louise čtrnáctá. Za nejrychlejším časem Sofie Goggiaové zaostala  o 1,65 sekundy. Italka byla rychlejší o 30 setin než druhá Slovinka Ilka Štuhecová, třetí  Švýcarka Joana Hählenová ztratila 58 setin.

V letošní sezoně se Ledecká zatím představila jen v rakouském Söldenu, kde v obřím slalomu nepostoupila do druhého kola.

Ester Ledecká vstoupí do sjezdu se startovním číslem 11. Na kanadské středisko má krásné vzpomínky. Před dvěma lety zde jeden sjezd vyhrála a v druhém skončila čtvrtá. 

Závod začíná ve 20:30 českého času. 

Načíst další