Reportáž skončila 25. 2. 2013 6:01

Oscar 2013

85. ročník udílení prestižních filmových cen

03:50
Jistě, Láska, Haneke.Kdo se nevsadil, prohloupil.
03:45
Teď to vypadá na snadnou záležitost, cena za neanglicky mluvený film nemůže mířit jinam než k Lásce, za kterou už Michael Haneke nasbíral hromadu trofejí. Ale rpo pořádek, kandidují také norské Kon-Tiki, chilské Ne, kanadská Malá čarodějka a dánská Královská aféra, která se točila zčásti v Česku
03:43
Vítězí Pátrání po Sugar Manovi , dokument o písničkáři.
03:36
Sérii před reklamní přestávkou završí Oscar pro celovečerní dokument. Dostane ho Pět rozbitých kamer - režie Amad Burnat a Guy Davidi, nebo Strážci brány - režie Dror Moreh. nebo Jak přežít mor - režie David France, nebo Neviditelná válka - režie Kirby Dick, nebo Pátrání po Sugar Manovi - režie Malik Bendjelloul. Osobní tip: Neviditelná válka.
03:38
Twitter: Lidé se klání Shirley. Někteří se nudí a odcházejí od televizí. Jiní vyhlašují ceny pro své gauče - nejlepší gauče ve vedlejších rolích.
03:35
Vyhrává Inocente, příběh o dívce, která se postavila na vlastní nohy.
03:35
Z krátkých dokumentů jsou ve hře Inocente - režie Sean Fine a Andrea Nixová Fineová, Důchodci v Kings Point - režie Sari Gilmanová, Pondělky v Racine - režie Cynthia Wadeová, Otevřené srdce - režie Kief Davidson a Vykoupení - režie Jon Alpert a Matthew O´ Neill.
03:32
Vyhrává Sophia a Richie, režisér Shawn Christensen děkuje za podporu krátkých hraných filmů.
03:28
Po velké špionážní poctě přicházejí dvě oscarové miniatury, ceny za krátký hraný film a krátký dokument. V hraném oboru soupeří Asad - režie Bryan Buckley, Koňské pólo na afghánský způsob - režie Sam French, Sophia a Richie - režie Shawn Christensen, Smrt stínu - režie Tom Van Avermaet a Henry - režie Yan England. Těžko hádat, ale konina právě letí.
03:24
  • Oscar 2013 - Shirley Bassey / Autor: Chris Pizzello Reuters

03:24
Shirley Bassey. Goldfinger. 76 let. Živě!!! Tomuhle říkám bondovská poklona.
03:23
Bondovský sestřih nic extra, Jan Mattlach k poctám hostů karlovarského festivalu umí lepší, s vtipem, řádem a pointou. Ale hudební pocta naživo, to už je jiná. Goldfinger a potlesk vestoje!
03:21
Bondovky uvádí Halle Berry a připomíná jejich sestřih.
03:20
Schyluje se k velké show, bude se slavit padesátiletí Jamese Bonda.
03:19
03:19
Ušpinění Bídníci. Dobře, ale pak už jen Anne Hathaway.
03:19
Bídníci. Dobrá, za masky to vcelku sedí.
03:18
Masky mají na výběr jen ze tří kandidátů: Hitchcock, Hobit, Bídníci.
03:18
  • Z filmu Anna Karenina / Autor: Bontonfilm

03:17
Keira Knightley je sice fotogenická, ale jinak geniálně prostá. Kostýmy ovšem umí nosit dokonale. Dámy, doporučuji Kareninu. I kdyby vás štvala ona i jeji milenec, který na manžela Judea Law může jen tiše koukat z povzdálí, oblečení je výjimečné.
Načíst další