náhledy
Kuchař David Izák doporučuje brousit nože na navlhčeném brusném kameni, ideálně pod úhlem zhruba 15 stupňů.
Autor: iDNES.cz
Ostrý krájecí nůž je základ, David Izák doporučuje zakulacený, který se při krájení zkoupne jako kolébka.
Autor: video.iDNES.cz
Takto může vypadat nůž zvaný pilka, určení v první řadě na krájení púečiva, ale i na zeleninu jako jsou například rajčata.
Autor: video.iDNES.cz
Klasický malý nůž na zeleninu by také neměl chybět v žádné kuchyni a u žádného grilování.
Autor: video.iDNES.cz
Pokud máte nože naházené v šuplíku, tupí se vám vzájemně o sebe.
Autor: video.iDNES.cz
Do dřevěného boxu nože zásadně strkejte ostřím nahoru, jinak je při každém zasunování tupíte.
Autor: video.iDNES.cz
Tento typ brousku radí David Izák zásadně nepoužívat, přestože se stále ještě prodávají a v řadě domácností se najdou.
Autor: video.iDNES.cz
Brusný kámen je potřeba nejprve důkladně navlhčit, pak se nůž brousí pod úhlem zhruba 15 stupňů nejprve na hrubší straně kamene, posléze na jemnější...
Autor: video.iDNES.cz
Ostří nakonec dorovnáte ocílkou.
Autor: video.iDNES.cz
Ocílka má dnes i tuto podobu. Pro ty, kteří nemají dorovnání ostří ocílkou v ruce. Sama totiž ostří navede pod správným úhlem.
Autor: video.iDNES.cz