Kuchař David Izák doporučuje brousit nože na navlhčeném brusném kameni, ideálně pod úhlem zhruba 15 stupňů.
iDNES.cz
Ostrý krájecí nůž je základ, David Izák doporučuje zakulacený, který se při krájení zkoupne jako kolébka.
Autor: video.iDNES.cz
Takto může vypadat nůž zvaný pilka, určení v první řadě na krájení púečiva, ale i na zeleninu jako jsou například rajčata.
Autor: video.iDNES.cz
Klasický malý nůž na zeleninu by také neměl chybět v žádné kuchyni a u žádného grilování.
Autor: video.iDNES.cz
Pokud máte nože naházené v šuplíku, tupí se vám vzájemně o sebe.
Autor: video.iDNES.cz
Do dřevěného boxu nože zásadně strkejte ostřím nahoru, jinak je při každém zasunování tupíte.
Autor: video.iDNES.cz
Tento typ brousku radí David Izák zásadně nepoužívat, přestože se stále ještě prodávají a v řadě domácností se najdou.
Autor: video.iDNES.cz
Brusný kámen je potřeba nejprve důkladně navlhčit, pak se nůž brousí pod úhlem zhruba 15 stupňů nejprve na hrubší straně kamene, posléze na jemnější...
Autor: video.iDNES.cz
Ostří nakonec dorovnáte ocílkou.
Autor: video.iDNES.cz
Ocílka má dnes i tuto podobu. Pro ty, kteří nemají dorovnání ostří ocílkou v ruce. Sama totiž ostří navede pod správným úhlem.