iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Břitvu přiložte na kámen zhruba pod úhlem 45 stupňů.
Marek Neuman
Marek Neuman používá historický obtahovací řemen, ale běžně je koupíte i dnes.
Marek Neuman
Obtahujte vždy směrem od sebe proti směru ostří, abyste neprořízli kůži.
Marek Neuman
Tyto nože se zatím sešly do sbírky pro stavbu sochy pro dětské úrazové oddělení v Brně.
Marek Neuman
Na závěr se břitva obtáhne na řemenu.
Marek Neuman
Přestože koupíte „tisíc“ druhů moderních holítek, traduje se, že na klasickou břitvu žádná nemají. Jenom musí být dobře nabroušená.
Marek Neuman
Břitva má tvar ve tvaru písmene U. Když ji přiložíme na kámen, tak se dotýká patkou a čepelí.
Marek Neuman
Začíná se brousit na přírodním kameni o hrubosti 6–8 tisíc.
Marek Neuman
Související články
VIDEO: Mezi brusnými kameny si můžete vybrat. Od levných až pro profíky
VIDEO: Kvůli rovnosti ostří řezbářského dláta zaujměte bojový postoj
VIDEO: Tupou škrabku na zeleninu nevyhazujte. Nabrousíte ji za pár minut
VIDEO: Na broušení sekery použijte kameny tří hrubostí, úhel volte podle výrobce