Neznámé
odrůdy. V Gruzii
ochutnáte víno,
které neroste
nikde jinde.
Autor: Shutterstock
Svatý Jiří.
Jeho sochy
najdete v Gruzii
na každém rohu.
Autor: Shutterstock
Kvevri.
Hliněné nádoby
na víno zakopané
v zemi.
Autor: Shutterstock
Země klášterů.
Snad nikde
jinde na světě
Autor: Shutterstock
I starobylé gruzínské kláštery z 5. či 6. století stále vyrábějí víno tradiční metodou kvevri.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bílé víno z kvevri má zlatou až sytě oranžovou barvu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vyhlášená vína původem amerického vinaře Wundermana, který v Gruzii našel svůj druhý domov.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Socha pijáka vína v centru Tbilisi je zvětšenou kopií starobylé sošky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kvevri mají obsah několika set až tisíců litrů, do těch největších se vešlo až 15 000 litrů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Gruzii se víno dělá stejným způsobem dlouhých deset tisíc let.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Fotogenický sklep Johna Wundermana
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Podivuhodné nástroje se používají na čištění prázdných kvevri.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pod podlahou jsou ukryté kvevri, ve kterých zraje víno.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz