náhledy
Ve vězeňské kuchyni působí Světlana Barcíková pátým rokem.
Autor: Jana Rajdlová, mluvčí Věznice Světlá nad Sázavou
Na place šéfuje až čtyřiceti pracovnicím, z toho většinu tvoří zaměstnané vězeňkyně.
Autor: Jana Rajdlová, mluvčí Věznice Světlá nad Sázavou
Práce ve vězeňské kuchyni je velký stres, ale rozhodně ne nuda. "Když to klape, všem chutná, vrací se talíře a je vymeteno, tak to mě baví," říká šéfkuchařka.
Autor: Jana Rajdlová, mluvčí Věznice Světlá nad Sázavou
Vězeňské kuchařky nejsou žádné troškařky. Denně vaří stovky jídel. Místo hrnce tak poslouží 300litrová varná vana.
Autor: Jana Rajdlová, mluvčí Věznice Světlá nad Sázavou
Kromě standardních jídel se připravuje i několik typů dietních pokrmů - pro diabetičky či vegetariánky.
Autor: Jana Rajdlová, mluvčí Věznice Světlá nad Sázavou
Ve volném čase se Světlana Barcíková odreagovává na procházkách se psem, na koloběžce s manželem či ponořena v knihách.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Světlana Barcíková doma ve své kuchyni, kde probíhal rozhovor.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Ve věznici vaří jídla pro více než tisícovku strávnic. Doma pak má někdy problém uvařit v malém množství. "Pořád mi přijde, že toho je málo," směje se.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Jídlo ve Věznici Světlá nad Sázavou si prý odsouzené pochvalují. "Ve Světlé se vaří opravdu dobře a neříkám to jen proto, že tady dělám." říká šéfkuchařka.
Autor: Petr Lemberk, MAFRA
Světlana Barcíková
Autor: Jana Rajdlová, mluvčí Věznice Světlá nad Sázavou