náhledy
Zrcadlové polevy a glazury jsou už pár let trendem. Vlada baví takové novinky objevovat a zkoušet. Tuší, že tenhle rok bude v kurzu svěží příchuť kafírových listů.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Glazura musí být zahřátá přesně na 38 stupňů, aby se na zamražený dort přichytila v té správně tenké vrstvě. Ani o stupínek více - mladý cukrář si na detaily potrpí.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Každý kousek vyžaduje tu nejlepší péči. Vlado máčí lískové oříšky v karamelu, chce jimi dozdobit meruňkový dortík.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Jako práce v laboratoři - k cukráři patří i jeho kufřík plný pinzet a špachtliček.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Ve dvanácti zkoušel japonské sladkosti, protože chtěl zjistit, jak asi chutnají. Pak se začal učit ty tradiční, francouzské. Třeba tenhle dortík - plaisir sucré - s čokoládou a lískovými oříšky.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Novinky testuje na rodině. Malému synovci dá občas ochutnat nějaký nový dortík a říká, že chlapec už tak nemá zájem o levné průmyslové cukrovinky. "Je mu pár let a už chce jen hořkou kvalitní čokoládu," popisuje Vlado, co s člověkem udělá dobré jídlo.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Makronky dlouho studoval, pořád se mu nedařily podle jeho představ. Tyhle už zvládl na jedničku. Jsou s příchutí intenzivní kávy či arašídového másla.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Makronky dlouho studoval, pořád se mu nedařily podle jeho představ. Tyhle už zvládl na jedničku. Jsou s příchutí intenzivní kávy či arašídového másla.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Hodně vědy a trocha fantazie. Tihle malí tučňáci jsou čokoládové pralinky s bazalkou a yuzu - japonským citrusem.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Čokoláda je dokonalý produkt, tvrdí Vlado. Na snímku Tarte au chocolat v jeho podání.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Sladkosti tvoří v profesionální kuchyni na zámku ve Škvorci. Pracuje tu jeho maminka, a tak se tu motal už jako malý.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Češi ještě nejsou zvyklí platit za dobré dezerty, říká mladý cukrář. Za dort si účtuje kolem sedmi stovek v závislosti na surovinách. Snaží se vždy vybírat ty nejkvalitnější.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
"K šestým narozeninám jsem mu dala nějaké penízky, aby si začal šetřit. Řekl mi, že si za ně jednou koupí cukrářskou výbavu," vypráví majitelka škvoreckého zámku, kde mladý cukrář peče.
Autor: Yan Renelt, MAFRA