náhledy
V O2 areně se připravují na mistrovství světa v hokeji. Pomoci má také nová technologie na zvyšování kvality ledových ploch hokejových stadionů. Pochvalují si ji například rolbaři.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Technologie na zvýšení kvality ledu byla vyzkoušena už na několika českých zimních stadionech. Zatěžkávací zkouškou bude MS v hokeji.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Led v O2 areně se podle Fera Hudáka vyznačuje tím, že je extrémně tenký. „Průměr je kolem 3 až 4 centimetrů, v O2 areně je led tenký jen 2 centimetry,“ vysvětluje Hudák, který má ve firmě Boson Distribution na starosti obchodní rozvoj.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Technologie Hippotron totiž simuluje působení slunce na kapaliny tak, jak se to děje v přírodě. V praxi to znamená, že se touto cestou snižují náklady na ohřev a ochlazování, zabrání se tvorbě vodního kamene a není nutné dodávat do zařízení chemická aditiva.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Fero Hudák má ve firmě Boson na starosti technologii, která se zaměřuje na zvyšování kvality ledových ploch hokejových stadionů a umožňuje snížení nákladů na výrobu a úpravu ledu.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
O technologii Hippotron je podle Hudáka zájem i v zahraničí. „Už se nám ozvali ze Švýcarska i Rakouska,“ přibližuje Hudák.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
V O2 areně se chystají na mistrovství světa v hokeji, kromě obvyklých příprav instalovali organizátoři také novou technologii zvyšující kvalitu ledu.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
O2 arena bez ledu. Přípravy na MS v hokeji jsou v plném proudu.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Technologii Hippotron úspěšně využívají na stadionech v Pardubicích nebo v Ústí nad Labem. Nyní bude použita také v O2 areně.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
Ledaři si technologii chválí, led podle nich rychleji mrzne a ledová plocha, je kvalitnější.
Autor: Anna Boháčová, MAFRA
V O2 areně funguje již dvacet let pivní hospodářství. Nejvíce piva se vypije na MS v hokeji.
Autor: Pivovary Staropramen
Na pivovod je napojeno celkem 168 rychlovýčepů a 24 standardních výčepů, jejichž kapacita je více než 30 000 piv za 15 minut.
Autor: Pivovary Staropramen