iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Enviromentální gastronomie. Nebo gastronomický enviromentalismus? Ochrana přírody před invazivními živočišnými, ale i rostlinnými druhy skrze kuchyni je novým trendem.
Autor:
Profimedia.cz
Roztomilé, ale plenící. Nutrie jsou postrachem Louisiany, proto si je vzala do hledáčku organizace Can’t Beat ‘Em, Eat ‘Em.
Autor:
Profimedia.cz
Na menu doporučovaném skupinou Can’t Beat ‘Em, Eat ‘Em jsou i hadohlavci.
Autor:
Profimedia.cz
Krásný, ale docela nebezpečný a invazní. I perutýna je třeba jíst, říkají gastro-enviromentalisté.
Autor:
Profimedia.cz
Na divoké prase mají kuchaři s enviromentálním cítěním políčeno také.
Autor:
Profimedia.cz
Krabi v koktejlu nebo jako jednohubky. Kuchař Brendan Vesey doufá, že i tak pomůže jejich invazi zastavit.
Autor:
Profimedia.cz
Některé americké oblasti pustoší i šneci. I ti se dají v kuchyni využít.
Autor:
Profimedia.cz
Související články
Turisté dělají v Indonésii z orangutanů násilné žebráky, říká vědkyně
Mám mačetu a pepřák, říká Čech, který v Africe chrání slony
Uštknutí se na parte bude vyjímat dobře, říká chovatel jedovatých hadů
Krajinu drtíme tanky i offroady. Pomáhá to přírodě, říká ochranář