Studentka ekonomie Thuy (vpravo) a budoucí odbornice na marketingovou komunikaci Mai spolu založily blog Viet Food Friends a propagují v Česku vietnamskou kuchyni.
Ve vietnamské tržnici Sapa v Praze seženete i méně obvyklé druhy ovoce a zeleniny.
Lukáš Procházka, MF Dnes
Naše průvodkyně Thuy (vlevo) a Mai se probírají v košících se zeleninou.
Lukáš Procházka, MF Dnes
Batáty, sladké brambory. Dokonalé jsou z nich třeba hranolky.
Lukáš Procházka, MF Dnes
Ovoce durian zapáchá. Ale až ochutnáte jeho skvělou chuť, odpustíte mu to.
Lukáš Procházka, MF Dnes
Bahn cuon - rýžové placky plněné mletým masem a jidášovým uchem se sekanou.
Lukáš Procházka, MF Dnes
Když si objednáte bún cha, dostanete kopu vynikajícího grilovaného bůčku, nudle, bylinky a misku se sladkokyselou zálivkou.
www.scuk.cz
Bún bó Hue: nudlová polévka s hovězím masem.
www.scuk.cz
Tofu je jednou z oblíbených surovin vietnamské kuchyně.
Lukáš Procházka, MF Dnes
Vietnamská káva má nasládlou čokoládovou chuť. Její příprava je specifická - na hrneček se nasadí kovové zařízení, do něj se nasype káva, zeleje vodou a pomalu, po kapkách spadává do hrnku. Dochucuje se kondenzovaným mlékem. V létě se připravuje ledová káva, která skapává na kostky ledu.