Očištěnou kachnu ještě zbavte přebytečné kůže.
Martina Čermáková
Křidélka můžete v "lokti" odříznout.
Martina Čermáková
Kachna by měla do pekáčku či vhodného hrnce pasovat tak akorát.
Martina Čermáková
Kachnu osolte vně i uvnitř.
Martina Čermáková
Kachnu po obou stranách posypte kmínem.
Martina Čermáková
Sůl a kmín jsou jediné ingredience, které ke kachně přidáte.
Martina Čermáková
Pekáček či kastrol přikryjte pokličkou.
Martina Čermáková
Pekáček přikrytý pokličkou vložte do trouby do spodní polohy.
Martina Čermáková
Odříznuté části kachny můžete použít na výborný vývar, určitě ho využijete při dalším vaření.
Martina Čermáková
Po šesti hodinách poprvé zvednete pokličku a zjistíte, že je opravdu hotovo.
Martina Čermáková
Po šesti hodinách poprvé zvednete pokličku, ucítíte úžasnou vůni a zjistíte, že je opravdu hotovo.
Martina Čermáková
Ke kachně samozřejmě patří červené zelí. Jestli si ji dáte s opečenými bramborami či knedlíkem, je už jen na vás.
Martina Čermáková