náhledy
Jde to lépe bez lepku a laktózy, tvrdí lidé, kteří trpí nutrichondirií.
Autor: Profimedia.cz
Alergie na burské oříšky je druhou nejčastější potravinovou alergií. Často jde o velmi těžkou alergii s nejvyšším počtem život ohrožujících anafylaktických reakcí. Buráky se často skrývají i tam, kde je nečekáte. Především v omáčkách, müsli a sladkých pochutinách. Podobné je to i u jiných druhů ořechů. Počet alergiků na jádra každý rok stoupá.
Autor: Profimedia.cz
Nejíst lepek a výrobky z něho je stále populárnější. Mnoho lidí pečivo a další výrobky, kterého ho obsahují, déle tráví. To však automaticky neznamená intoleranci či alergii.
Autor: Profimedia.cz
Strašák jménem laktóza je vlastně disacharid označovaný také jako mléčný cukr, který tvoří podle druhu 2-8 % pevných látek v mléce. Její intolerance způsobuje například křeče či průjmy.
Autor: Profimedia.cz
Korýši jsou nejčastějším alergenem u dospělých, ohrožují až 2 % populace. Silně alergickým jedincům někdy stačí pouze projít kolem stánku, kde se prodávají, a ihned jim naskočí vyrážka, kterou mohou provázet i dechové obtíže.
Autor: Profimedia.cz
Zdravá miska nebo-li buddha bowl je velkým hitem nejen v restauracích, ale i na sociálních sítích. Influenceři ji používají jako argument pro vynechání mléka a laktózy.
Autor: Profimedia.cz