PLNĚNÉ HOKKAJDO Ingredience: 1 dýně Hokkaido 1 cibule 3 str.česneku 2 papriky 1 rajče 300 g mleté maso 100 g rýže pepř, sůl bylinky brambory na přílohu Postup: Z dýně Hokkaido odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme, vymažeme olejem, osolíme a opepříme a dáme na chvilku do rozpálené trouby, aby změkla. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme nakrájený česnek, papriku a rajče, podusíme a pak přidáme mleté maso. Dáme uvařit trochu rýže a přidáme jí k podušené směsi, okořeníme pepřem a solí s bylinkami, zamícháme a plníme do předpečené dýně Hokkaido. Dáme na plech společně s očištěnými nakrájenými bramborami, které jsme posypali provensálským kořením se solí a pečeme cca 20 minut.
Anna Pytlíková
Tak nám narostla dýně. Velikost dokumentuje přiložený metr.
Tomáš Jančara
Dvě menší dělové koule, jedna cca 50 kg, nejspíš z toho budou kompoty a džus.
Tomáš Pohl
Úroda 2021
Markéta Macůrková
Podzimní úroda z jedné dýně - soused zasadil sazenici u našeho plotu na kompost a dýně nám rostly na plotě jako vánoční ozdoby. Se sousedem jsme se o úrodu rozdělili a bylo jich dost pro obě rodiny.
Ivana Böserlová
Letos jsme sadili dýně třikrát. První dvě dávky zlikvidovali slimáci. Tak jsme rádi i za menší úrodu.
Vladimíra Kubiková
To by bylo Dýňáků na Halloween :-)
Šarlota Jirkovská
Obrovská úroda. Naši synové Jiříček a Martínek byly z úrody nadšeni a museli ji odvézt na kolečku.
Andrea Velátová
Sklizeň dýní, Lom u Tábora
Vladimíra Pechová
Tak krásné, že je až škoda to sníst.
Tomáš Kubín
Malé dýňové aranžmá
Vlasta Ströherová
Podzimní dekorace
Markéta Čecháková
Ženich a nevěsta
Jana Šimková
Mami, podívej kde sedím.
Miroslav Pytlík
Úlovky 2021
Dana Davídková
Halloween Když si maminka hraje, tak prý nezlobí. Ale ze synů jde hrůza.
Andrea Velátová
Halloween.Takhle vypadá mé řezbářské umění v noci.
Andrea Velátová
Vydlabání dýně
Dana Davídková
Naše Jiřinka. Manžel na mé naléhání podlehl a vytvořil nám podzimní dekoraci.
Andrea Velátová
Jéé, co to je?
Jiřina Horáková
Úsměv prosím :-)
Richard Bumbala
Nejen oranžové dýně ráda má, všechny si je ohlídá.
Veronika Zdubová
Dýňová lehká pomazánka: Do studeného dýňového pyré (rozvařené a rozmixované kousky dýně v osolené vodě), vmixujte Lučinu. Osolte, opepřete, přidejte lžičku či dvě tymiánu, posypte praženými dýňovými semínky (nebo slunečnicovými), dozdobte petrželí.
Dana Bočková
Bio dýně, zakoupená jako sazenice hokaido, dosáhla váhy 40 kg a byla převezena do wellness hotelu v Jeseníkách pro lázeňské hosty...
Hana Dostálová
Vepřové kostky na dýni Recept: Krkovici nakrájet na kousky jako na guláš, opepřit, osolit a orestovat na oleji, až pustí vodu, pak vyjmeme na mísu, ve výpeku orestujeme cibuli a mrkev s tymiánem (2 čajové lžičky tymiánu), přidáme nakrájenou dýni na kostky asi 2x2 cm. Krátce orestujeme, zalijeme červeným vínem a necháme ho odpařit. Vrátíme maso, podlijeme vodou a dusíme 20-30 min. do měkkého masa. Maso a větší kusy dýně vyjmeme stranou, zbytek zředíme studenou vodou s rozmíchanou lžičkou hladké mouky a povaříme a rozmixujeme. Vrátíme maso se zbytky dýně a prohřejeme. Můžeme zjemnit trochou smetany na konci. Podáváme s rýží, noky, bramborem nebo s knedlíkem. 400 g dýně 1/2 kg vepř. krkovice 1 cibule 2 lžičky tymiánu 100 g mrkve 100 ml červeného vína olej, sůl, pepř lžička hl. mouky 12% smetana na vaření 4 porce Vyfoceno s naší vypěstovanou dýní hokkaido. Dýně skladujeme v tmavém, chladnějším sklepě tak, aby se navzájem nedotýkaly. Loni nám vydržely až do Vánoc.
Alžběta Voráčková
Na polívčičku...
Pavel Strolený
Seznamte se, Futsu Black.
Šárka Huďová
Letos z jedné sazenice 9 dýní Hokaido, bude polévka, kompot a zbyde i na perník z dýně. U nás se dají v pohodě skladovat až do dubna, ale možná jich je málo.
Jana Lebrušková
Dýňové placičky: Kostičky z 0,6 kg dýně zalijte slanou vodou, přiveďte k varu a vařte je 8–10 minut do měkka. Sceďte, nechte okapat a pak rozmačkejte do kaše. 100 g polohrubé mouky nasypte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva. 2 vejce našlehejte v 150 ml mléce a pak mokrou směs přilévejte k suché a umíchejte do hladkého těsta, přidejte lžičku mletého koriandru, 1 lžičku tymiánu a 1 lžičku kmínu, osolte, vznikne z toho omeletové těsto. Pak vmíchejte k němu dýňovou kaši, cibuli, kmín, mletý koriandr, (hořčičné semínko a čerstvý koriandr). Nakonec zahustěte hladkou moukou. Z těsta postupně odebírejte a na rozpáleném oleji usmažte asi 16 placiček. Smažte je vždy 3 minuty z každé strany. Servírujte s koriandrem, ředkvičkami, rajčaty, okurkami dle chuti.