náhledy
S pražením kávy začali po zaškolení loni v létě, na nejlevnějším možném přístroji. Brzy přišli na to, že nebude stačit k pokrytí rostoucí poptávky.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Ve starém stroji se dalo naráz pražit jen 300 gramů zrn, do bubnu nového přístroje, jehož investice by se měla vrátit do dvou let, se vejde kilogram zelených kávových zrn.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Teplota při pražení vystoupá na 180 stupňů Celsia, po vypnutí stroje po zhruba patnácti minutách se vyšplhá dokonce ještě o pár stupňů výš.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
Největší zájem je o kávová zrna z Brazílie, v nabídce mají i Kolumbii a Salvador. Přestali dělat Etiopii, naopak zkouší Rwandu a také Guatemalu.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz
V Sejřku praží kávu i vedoucí terapeutické komunity Jan Mokrý. S klienty zpracuje sedm kilo zrn za dvě hodiny.
Autor: Jiří Bárta, 5plus2.cz