Už přes třicet let se na Pančavě vždy v srpnu zastaví evropský Pony Express. Jde o štafetovou přepravu pošty na koních dle vzoru historického Pony Expressu v USA.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Největší předností restaurace je její zahrádka, kam se od jara do podzimu vejdou až dvě stovky hostů. Hraje se tam, tančí i griluje.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
V lokále mají jednu zvláštnost - uměleckou mříž. Vykované dílo s čápem a husami, které kdysi vzniklo v kovářské rodině Habermannů. Bylo vystaveno na světové výstavě EXPO 1958 v Bruselu.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Jaromíra Ošťádalová zná po desítkách let štamgasty na Pančavě tak dobře, že už si ani nemusejí objednávat. Stačí jeden pohled a rovnou jim donese, co chtějí.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Takhle vypadal kamenný most, který na Pančavě stál do 30. let minulého století.
Archiv restaurace Pančava
V hospodě se často muzicíruje.
Archiv restaurace Pančava
Vždy v srpnu se na Pančavě zastaví jezdci evropského Pony Expressu.
Archiv restaurace Pančava
Vždy v srpnu se na Pančavě zastaví jezdci evropského Pony Expressu.
Archiv restaurace Pančava
Největší předností restaurace je její zahrádka, kam se od jara do podzimu vejdou až dvě stovky hostů. Hraje se tam, tančí i griluje. Chodí tam rodiče s dětmi, pejskaři, zajíždí i pelotony cyklistů.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Největší předností restaurace je její zahrádka, kam se od jara do podzimu vejdou až dvě stovky hostů. Hraje se tam, tančí i griluje. Chodí tam rodiče s dětmi, pejskaři, zajíždí i pelotony cyklistů.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Největší předností restaurace je její zahrádka, kam se od jara do podzimu vejdou až dvě stovky hostů. Hraje se tam, tančí i griluje. Chodí tam rodiče s dětmi, pejskaři, zajíždí i pelotony cyklistů.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
V 80. letech lokál patřil pod národní podnik Restaurace a jídelny. Zaškatulkovali ho do čtvrté cenové skupiny.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Na Pančavě se vždycky hodně muzicírovalo a debatovalo. V poslední době třeba o zákazu kouření.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
V 80. letech lokál patřil pod národní podnik Restaurace a jídelny. Zaškatulkovali ho do čtvrté cenové skupiny.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
V socialismu byl takový zvyk, že když už v centru města musely podniky zavírat, šli mnozí hosté zakončit večer na Pančavu. Tam se „jelo“ dál.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Pančava stojí na jihlavské periferii. Štamgasti vědí, že při cestě do své milé hospody nemohou počítat s chodníkem ani veřejným osvětlením.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Pančava stojí na jihlavské periferii. Štamgasti vědí, že při cestě do své milé hospody nemohou počítat s chodníkem ani veřejným osvětlením.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Mariáš se tam hraje dodnes pravidelně a nejen na turnajích. Karbaníci sedí u stolů vedle kamen, kde v tomto období příjemně praská dřevo.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA