náhledy
Na snímku z třicátých let je Jan Špinar, jehož jméno nejstarší hospoda v Třešti nese dodnes.
Autor: Archiv hospody U Špinarů
Lokálu vévodí krb.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Interiér hospody zútulňují ozdobné žárovky či lustr z buřinky
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Dnešní podoba hostince U Špinarů v Třešti.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Originalitou v podniku je „rituální“ popíjení absinthu. K tomu si provozovatelé pořídili absinthovou fontánu. Účastníci seance si na stole sami míchají absinth s vodou a cukrem podle chuti.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Originalitou v podniku je „rituální“ popíjení absinthu. K tomu si provozovatelé pořídili absinthovou fontánu. Účastníci seance si na stole sami míchají absinth s vodou a cukrem podle chuti.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Zdobné kování dvířek do komína, kde původně bývala kamna. Když se v nich ještě topilo, byla dvířka rozpálená tak, že kdo se o ně opřel, jejich vzor si vypálil do oblečení.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
V lokále jsou i dnes původní hospodské stoly.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Provozovatelé třešťské hospody U Špinarů Lukáš Maštera a Michaela Padrtová.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Provozovatelé třešťské hospody U Špinarů Lukáš Maštera a Michaela Padrtová.
Autor: Tomáš Blažek, MAFRA
Takto hospoda vypadala ve třicátých letech minulého století. Tehdy nápis na fasádě nabízel i „cizinecké pokoje“.
Autor: Archiv hospody U Špinarů