náhledy
Kopřiva je jednou z našich nejléčivějších bylin. A podobné účinky jako mají křehké jarní lodyhy, mají i její semínka.
Autor: Prima TV
Semínka kopřiv se právě teď dají sbírat.
Autor: Prima TV
Semínka kopřiv se právě teď dají sbírat, v zomě si je můžete přidávat do jídla, třeba do ovesné kaše.
Autor: Prima TV
Semínka kopřiv naložená do medu mají podle Michala Plundry afrodiziakální účinky.
Autor: Prima TV
Plody plané růže s sobě mají spoustu cenný látek. Odvar ze šípků prokazatelně zvyšuje imunitu.
Autor: Prima TV
Šípky se lépe suší rozpůlené. Čerstvé je můžete zpracovávat do marmelád či pečených čajů.
Autor: Prima TV
Kořen pampelšky je potřeba vyrýpnout ostrou lopatkou ze země.
Autor: Prima TV
Kořen pampelišky je potřeba očistit.
Autor: Prima TV
Očištěný kořen pampelišky je potřeba nakrájet, usušit při 60 °C a uchovávat v uzavřené sklenici.
Autor: Prima TV
Také sušené oddenky pýru plazivého, jinak úporného plevele, jsou ideální do zimních čajových směsí. Posilují ledviny.
Autor: Prima TV
Také sušené oddenky pýru plazivého, jinak úporného plevele, jsou ideální do zimních čajových směsí. Posilují ledviny.
Autor: Prima TV
Také sušené oddenky pýru plazivého, jinak úporného plevele, jsou ideální do zimních čajových směsí. Posilují ledviny.
Autor: Prima TV
Na podzim lze sbírat a sušit i kořen kostivalu lékařského a lopuchu většího.
Autor: Prima TV
Kostival lékařský
Autor: Prima TV
Lopuch větší
Autor: Prima TV