iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Bílé hříbky potřebují alespoň dva dny pomalého sušení, teprve pak se rozvoní, radí mykolog Jiří Baier. Na mrazák je jich škoda.
Autor:
Profimedia.cz
Čerstvé houby zpracujte co nejdříve, ať už z nich budete připravovat čerstvé jídlo, nebo je máte v úmyslu uskladnit v mrazáku.
Autor:
Profimedia.cz
Přijdete z lesa s plným košíkem a nastává vám druhá směna: houby je potřeba očistit a zpracovat. Buď nakrájet na sušení nebo tepelné zpracování, případně pak ještě na zamražení.
Autor:
Profimedia.cz
Související články
Houby sbírá v pražské psychiatrické léčebně. Ale chovanec to není
PŘEHLED: Osm druhů hub, jejichž záměna může být fatální
VIDEO: Houby rostou v kruzích, sledujte je a najdete jich hromadu
Je čas na houbové bramboráky, lesní lečo či karbanátky