iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Zařazujte zelí na jídelníček co nejčastěji, vyplatí se to, receptů je spousty.
Autor:
Getty Images
Najkrájet zelí není takový problém. Rozkrojíte ho napůl, pak na čtvrtky, ty zbavíte košťálu, a pak už jen krájíte a krájíte nebo krouháte získané čtvrtinky.
Autor:
Getty Images
Hlávku zelí zpracujete za chvilku, chce to jen pořádný ostrý nůž a šikovné ruce.
Autor:
Getty Images
Zelný štrúdl, slaná varianta toho tradičního. Stačí mít doma po ruce listové těsto, zelí a naprosto běžné suroviny.
Autor:
Shutterstock
Zelí můžete nacpat i do burgerů. Čerstvé, kysané či třeba zpracované na způsob amerického salátu coleslaw.
Autor:
Getty Images
Kysané zelí je vitaminová bomba a rozhodně pokryje poptávku vašeho těla a imunitního systému nejen po vitaminu C.
Autor:
Getty Images
Tolik vitaminů a dalších zdraví prospěšných látek jako ze zelí dostanete v zimě z málokteré zeleniny. Nejvíc z kysaného.
Autor:
Getty Images
Chcete změnu? Udělejte si třeba kapustové karbanátky.
Autor:
Getty Images
Zelí. Červené i bílé. Která máte raději?
Autor:
Getty Images
Související články
Kedlubna je hvězda. Uděláte z ní zelí i řízek. A nacpete se vitaminem C
Chvála kvašení zeleniny, které dodá vitaminy a enzymy za rozumnou cenu
Nezapomínáte na zelí? Už od pravěku umí levně nakopnout naši imunitu
Díky české chůvě dostane vietnamský kuchař kachnu se zelím do asijské rolky