náhledy
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich v Rozstřelu (30. června 2020)
Autor: David Neff, MAFRA
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich v Rozstřelu (30. června 2020)
Autor: David Neff, MAFRA
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich v Rozstřelu (30. 6. 2020)
Autor: David Neff, MAFRA
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich v Rozstřelu (30. 6. 2020)
Autor: David Neff, MAFRA
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich v Rozstřelu (30. 6. 2020)
Autor: David Neff, MAFRA
Šéfkuchař, vydavatel knih a restauratér Zdeněk Pohlreich před svou restaurací Divinis v centru Prahy. Michelinského Biba obháiila i pro rok 2020, jen zahraničních turistů sem teď zavítá pomálu.
Autor: MAFRA
Prázdné Staroměstské náměstí je obrovský problém i pro gastronomii. Byť už se město zase plní lidmi, pro restaurace v centru Prahy chybí ti nejdůležitější: turisté.
Autor: Jan Zátorský, MAFRA
Kvůli Bibu od Michelina se Pohlreich pod tlakem necítí, "My to děláme pro peníze, my to neděláme pro nějaké komisaře," řekl pro iDNES.cz loni na podzim.
Autor: MAFRA
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve své restauraci Divinis
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Pracovní týmy Zdeňka Pohlreicha, Jana Punčocháře (na snímku se Zdeňkem Pohlreichem v Next Door), Jana Stejskala a Tomáše Křikavy prokázaly úžasnou flexibilitu a vstřícnost, když během karanténních opatření vařili zdarma pro záchranáře.
Autor: archiv akce Vaříme nepostradatelným
K iniciativě Zdeňka Pohlreicha zavážet během karanténních opatření záchranné složky kvalitním jídlem zdarma se bez zaváhání přidal i šéfkuchař Jan Punčochář. Od veřejnosti byli rádi za libovolné finanční příspěvky na nutný nákup surovin.
Autor: sevruga.cz
Vaření a vakuování jídel pro záchranáře denně zajišťovalo na 35 lidí. Na snímku část Pohlreichova týmu.
Autor: archiv akce Vaříme nepostradatelným
Podobných fotografií se najde na sociálních sítích či v mobilech záchranářů spousty. Dát někomu bez velkých řečí najíst, to se počítá.
Autor: archiv akce Vaříme nepostradatelným
Krize ho přišla na miliony. „Teď musíme hlavně bojovat a přežít.“ Vláda pozastavila EET. „Takže černota ještě vzroste,“ usmíval se Pohlreich v polovině května 2020. Mimochodem, i slavný šéfkuchař musel vyhazovat personál. Přežije to? „Nevím, snad jo. Ale někdo říká, že tohle nepřežije až padesát procent hospod...“
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Některé hospody se během pandemie snažily přežít alespoň tak, že po dobu krize vydávaly jídlo skrz okénka. „To neřešilo absolutně nic,“ sráží Pohlreich optimistické představy, že lidé hromadně nakupovali hotové jídlo.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA