náhledy
Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě berlínského řízku vypořádat se s tuky.
Autor: FTV Prima
Maso na řízek řízněte z pěkného vepřového oříšku.
Autor: FTV Prima
Plátek nedokrojte, na řízek použijte dvojitý.
Autor: FTV Prima
Řízek tak bude dvojnásobně velký, přes půl talíře.
Autor: FTV Prima
Plátek zabalený do fólie rozklepněte pomocí dna pánve.
Autor: FTV Prima
Plátek zabalený do fólie rozklepněte pomocí dna pánve.
Autor: FTV Prima
Plátek osolte a opepřete.
Autor: FTV Prima
Marinádu připravte smícháním dvou druhů hořčice: hrubozrnné a běžné plnotučné.
Autor: FTV Prima
Přistrouhejte k nim čerstvý křen.
Autor: FTV Prima
Promíchejte,
Autor: FTV Prima
A plátek směsí potřete.
Autor: FTV Prima
Stačí z jedné strany.
Autor: FTV Prima
Připravte si ingredience na tradiční trojbal.
Autor: FTV Prima
Plátek obalte v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Autor: FTV Prima
Plátek obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Autor: FTV Prima
Strouhanku na plátek masa nepřiplácávejte, opadaly by z něj při smažení celé kusy trojbalu.
Autor: FTV Prima
A můžete začít smažit.
Autor: FTV Prima
Obalený plátek vložte na pánev s rozehřátým přiměřeným množstvím tuku.
Autor: FTV Prima
Smažte zvolna, řízek by neměl být v tuku potopený.
Autor: FTV Prima
Smažte dozlatova, včas otočte.
Autor: FTV Prima
Z druhé strany už řízek nebude potřebovat tolik času.
Autor: FTV Prima
Před koncem slijte z pánve olej.
Autor: FTV Prima
A k řízku na pánev přidejte kousek másla.
Autor: FTV Prima
Řízek v másle pěkně "vymáchejte", ať krásně voní i chutná.
Autor: FTV Prima
Řízek stáhněte z pánve na papírovou utěrku.
Autor: FTV Prima
Osušte od tuku.
Autor: FTV Prima
A servírujte s polníčkovým salátem.
Autor: FTV Prima
Tato kombinace by měla být lehčí řízkovou variací, po které vám nebude těžko.
Autor: FTV Prima
Berlínský řízek s marinádou z hořčice a křenu totiž podle Pohlreicha není žádná prasárna.
Autor: FTV Prima