iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Nízká žebra je třeba odblanit.
Marek Neuman
Zhruba v polovině žebra nožem rozřízněte blanku a pak ji snadno stáhnete.
Marek Neuman
Vyberete si chuť podle chuti.
Marek Neuman
Co hodinu stříkejte žebra směsí jablečného octa a jablečného džusu v poměru jedna ku třem.
Marek Neuman
Po prvním pečení potřete žebra marinádou a po zabalení pečte dál.
Marek Neuman
Balte do pečicího papíru a pak do alobalu. Balíček pak pačte na mřížce asi hodinu při 120 °C.
Marek Neuman
Po upečení v „balíčku“ žebra ještě jednou potřete marinádou a dopečte asi 20 minut při 160 °C pro dosažení kůrky.
Marek Neuman
Tato žebra se doslova rozpadají a odlupují od kosti.
Marek Neuman
Vepřová žebra v jablečné omáčce
Marek Neuman
Související články
VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem
Vepřové nikdy nezklame. Hvězdou je pomalu pečená plec i krkovice
VIDEO: Zkuste na grilu jehněčí kýtu, přinese vám úplně jiné chutě
VIDEO: Pohlreich v novém pořadu ukazuje, jak se změnila česká gastronomie