iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Vepřová panenka se špenátem, zapečená v listovém těstě
Jiří Savinec
Vepřová panenka se špenátem zapečená v listovém těstě
Jiří Savinec
Ingredience na vepřovou panenku se špenátem zapečenou v listovém těstě
Jiří Savinec
Na pánvi orestujte nadrobno pokrájený špek, přidejte nasekaný česnek a po chvilce přisypte i pokrájenou cibuli
Jiří Savinec
Cibuli nechte zesklovatět a přidejte stopek zbavený listový špenát. Orestujte ho a krátce poduste
Jiří Savinec
Špenát duste krátce, nesmí ztratit barvu. Před odstavením ho ochuťte solí a černým mletým pepřem
Jiří Savinec
Z listového těsta vyválejte obdélníkový plát a poklaďte ho plátky anglické slaniny
Jiří Savinec
Na slaninu rovnoměrně rozprostřete zchladlý špenát, do středu plátu uložte očištěnou vepřovou panenku
Jiří Savinec
Nejprve pečlivě založte oba konce budoucí rolky, aby jimi nemohla vytékat při pečení šťáva
Jiří Savinec
Poté přes maso střídavě přeložte delší klopy plátu těsta, aby byla panenka pokrytá vrstvou špenátu také nahoře
Jiří Savinec
Závin přeložte na plech s pečicím papírem a potřete ho rozšlehaným vejcem
Jiří Savinec
Než vložíte závin do trouby, nařízněte těsto několikrát šikmo nožem, aby mohla při pečení unikat pára
Jiří Savinec
Vepřová panenka se špenátem zapečená v listovém těstě
Jiří Savinec
Související články
Štrúdl pro chlapy nikdy neochutnáte studený. Zmizí rovnou z plechu
VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček
VIDEO: Z jablek a rumu vyrobíte moučník, kterému v zimě nikdo neodolá
Výbornou poctivou pizzu zvládnete i doma, jen nechte odpočinout těsto