náhledy
Přidáte-li na pizzu Margherita ančovičky, získáte pikantní Napoletanu
Autor: Tomáš Mikule
Rýžový desert neboli frittelle di riso
Autor: Tomáš Mikule
Slaná bábovka se sýrem neboli focaccia al formaggio
Autor: Tomáš Mikule
Těsto potřete rajčatovou směsí, ozdobte plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na půlku přidejte ještě filátka ančoviček
Autor: Tomáš Mikule
Odleželé těsto prsty roztáhněte po celém plechu vymazaném olivovým olejem
Autor: Tomáš Mikule
Slaná bábovka se sýrem neboli focaccia al formaggio
Autor: Tomáš Mikule
Bochánky těsta na pizzu nechte odpočinout minimálně 12 hodin ve folii lednici, těsto na bábovku nechte naopak odpočívat v teple
Autor: Prima TV
Hotové těsto roztrhněte na čtyři díly, z kterých vytvořte bochánky
Autor: Prima TV
Hotové těsto na pizzu by se nemělo lepit
Autor: Prima TV
Droždí rozdělané s vlažnou vodou a olivovým olejem po částech přidávejte do hnětače k hladké mouce
Autor: Prima TV
Droždí rozdělejte s vlažnou vodou
Autor: Prima TV
Bábovku z hrnce vyklopte a můžete ji nakrájet
Autor: Prima TV
Po upečení bábovce lehce pomožte dlouhým nožem od stěn hrnce
Autor: Prima TV
Nakynuté těsto navrchu potřete rozšlehaným vajíčkem
Autor: Prima TV
Nakynuté těsto opatrně překlopte do vymazaného hrnce, můžete si přitom pomoci stěrkou
Autor: Prima TV
Nerezový hrnec vymažte vepřovým sádlem
Autor: Prima TV
Nakynuté těsto na slanou bábovku se sýrem zdvojnásobí svůj objem
Autor: Prima TV
Hotové těsto na bábovku nechte dvě hodiny kynout
Autor: Prima TV
Při zapracovávání směsi do těsta vám pomůže hladká mouka, kterou si těsto průběžně podsypávejte
Autor: Prima TV
Rozšlehanou směs pak potřebujete zapracovat do bochánku kynutého těsta
Autor: Prima TV