náhledy
Názorná ukázka Zdeňka Pohlreicha, jak odpustit páru z papiňáku a nezacákat při tom kuchyň.
Autor: FTV Prima
Roštěnku (případně můžete použít hovězí kýtu) si po krajích nařízněte, aby se nezkroutila.
Autor: FTV Prima
Roštěnky osolte a opepřete, případně je můžete ještě obalit v hladké mouce, zahustí vám omáčku.
Autor: FTV Prima
Cibulku pokrájejte nadrobno. Na čím menší kousky ji pokrájíte, tím lépe vám vybarví omáčku.
Autor: FTV Prima
A šup s masem na rozpálenou pánev.
Autor: FTV Prima
K masu můžete přihodit na kostičky pokrájenou slaninu.
Autor: FTV Prima
Jakmile je maso z jedné strany orestované, otočte ho.
Autor: FTV Prima
Maso už nebudete otáčet, takže k němu lze přihodit i cibulku.
Autor: FTV Prima
Maso orestované z obou stran z pánve vyndejte bokem.
Autor: FTV Prima
Na pánvi dál restujte cibulku se slaninou.
Autor: FTV Prima
Pokud se vám cibulka trochu přichytí, nebojte se přilít trochu vody, při dalším smažení se odvaří a pěkně vám pak obarví omáčku. Jen ji nesmíte zapomenout míchat.
Autor: FTV Prima
Pokud se vám cibulka trochu přichytí, nebojte se přilít trochu vody, při dalším smažení se odvaří a pěkně vám pak obarví omáčku. Jen ji nesmíte zapomenout míchat.
Autor: FTV Prima
Do papiňáku pak přemístěte obsah pánve i plátky masa.
Autor: FTV Prima
Takto roštěnky uzavřete do papiňáku a duste zhruba 15 minut.
Autor: FTV Prima
A je čas na upouštění páry - Zdeněk Pohlreich radí překrýt hrnec třeba utěrkou, ať si nepostříkáte kuchyň..
Autor: FTV Prima
Odpouštění páry trvá chvilku, pak už se nemusíte bát papiňák otevřít.
Autor: FTV Prima
Nachystejte si sardelkovou pastu, hořičici, kyselé okurčičky a kapary na dochucení omáčky. A také smetanu a půlku citronu.
Autor: FTV Prima
Obsah papiňáku vraťte na pánev.
Autor: FTV Prima
Přihoďte pokrájené okurčičky.
Autor: FTV Prima
Přidejte lžíci hořčice a sardelkovou pastu a vše promíchejte.
Autor: FTV Prima
Přilijte smetanu, přihoďte pokrájené kapary a omáčku dochuťte citronovou šťávou.
Autor: FTV Prima
Servírujte s rýží, plátek masa bohatě přelijte omáčkou.
Autor: FTV Prima
Švédská roštěná s rýží. Klasika, o kterou by bylo škoda se připravit.
Autor: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich s šéfkuchařem Imperialu se radují, jak se jim podařilo vychytat přípravu telecích líček.
Autor: FTV Prima