náhledy
Svatomartinskou husu podávejte s chlupatými knedlíky a zelím.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Svrchu i zevnitř husu nejprve opláchněte, osušte a odstraňte z ní křídla.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Husu položte na dno pekáče a ochuťte solí i kmínem.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Na knedlíky si oloupejte a nastrouhejte syrové brambory na jemném struhadle.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Z nastrouhaných brambor vymačkejte tekutinu.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pak brambory promíchejte se lžičkou soli a horkým mlékem.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Přidejte krupičku, mouku a vejce.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Vše zpracujte v těsto a nechte ho chvilku odpočinout.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Z těsta pak pomocí dvou lžic vykrajujte noky rovnou do vroucí a osolené vody.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Po 2 minutách noky opatrně odtrhněte ode dna a zvolna vařte asi 10 minut. Po uvaření je vyndejte do mísy se studenou vodou, nechte je lehce zchladnout a slijte je přes síto.
Autor: Kulinární studio MAFRA
A jak připravíte zelí? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, na rozpáleném oleji ji nechte zesklovatět.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pak přidejte zelí a cukr.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Podlijte vínem, osolte a duste doměkka. Ke konci dušení přimíchejte k zelí brusinky. Vše společně ještě krátce povařte a dle potřeby dochuťte solí.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Ovoce, které přijde pod husu, očistěte a omyjte, švestky vypeckujte a přepulte.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Jablka a hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte je na měsíčky.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Asi 60 minut před koncem pečení přidejte ovoce k huse a pečte společně nepřikryté.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Po upečení by mělo být ovoce měkké a kůže husy zlatá. A můžete je podávat. S knedlíky a zelím.
Autor: Kulinární studio MAFRA