náhledy
Plátek řasy nori připravený na bambusové podložce.
Autor: iDNES.cz
Nakládanou ředkev takuan také nakrájejte na proužky.
Autor: iDNES.cz
K sushi se podávají plátky nakládaného zázvoru, který neutralizuje chuť. Díky tomu si můžete opravdu vychutnat obsahově různě nakombinované rolky.
Autor: iDNES.cz
Na jednom z podélných okrajů nechte zhruba centimetr široký proužek bez rýže.
Autor: iDNES.cz
Na jednom z podélných okrajů nechte zhruba centimetr široký proužek bez rýže.
Autor: iDNES.cz
Při nanášení rýže na řasu musíte mít stále navlčené prsty, aby se vám na ně rýže nelepila.
Autor: iDNES.cz
Chcete-li připravit tenké rolky (hosomaki), rozstřihněte arch řasy nori napůl.
Autor: iDNES.cz
K sushi patří sojová omáčka, jako dochucovadlo.
Autor: iDNES.cz
Takto vypadá hotová rolka.
Autor: iDNES.cz
Rýži s octem promíchejte a nechte ji několik minut stát, aby mohla ocet vsáknout.
Autor: iDNES.cz
Podélně na rýži položte náplň, kterou jste si předem pokrájeli na tenké proužky.
Autor: iDNES.cz
Na plátek mořské řasy nori naneste rýži a vlhkými prsty ji umačkejte tak, aby byla rovnoměrně rozprostřena.
Autor: iDNES.cz
Uvařenou rýži přendejte do misky a přidejte k ní sushi ocet.
Autor: iDNES.cz
Hotovou rolku nakrájejte na stejně velké kousky.
Autor: iDNES.cz
Rolku zarolujte tak, že postupně horní okraj rohožky přesunujte přes spodní a přitom přimačkávejte prsty.
Autor: iDNES.cz
Rolku zarolujte tak, že postupně horní okraj rohožky přesunujte přes spodní a přitom přimačkávejte prsty.
Autor: iDNES.cz
Na vrstvičku rýže naneste trošku wasabi.
Autor: iDNES.cz
Každý kousek sushi proložte plátkem zázvoru pro neutralizaci chuti.
Autor: iDNES.cz
Originální japonské ingredience potřebné pro přípravu sushi.
Lososa nakrájejte na plátky.
Autor: Martina Čermáková
Lososové plátky připravené na sushi.
Autor: Martina Čermáková
Nakládaná ředkev takuan
Autor: Martina Čermáková
Nakládanou ředkev takuan nakrájejte na plátky.
Autor: Martina Čermáková
Plátky mořské řasy nori připravené na sushi.
Autor: Martina Čermáková
Plátky mořské řasy nori připravené na sushi.
Autor: Martina Čermáková
Vařenou lepivou japonskou rýži naneste v pravidelné vrstvičce na pruh řasy nori.
Autor: Martina Čermáková
Ideální je mít v dosahu pramínek tekoucí vody nebo alespoň mističku s vodou - abyste si mohli oplachovat prsty při vrstvení vařené rýže na řasu nori.
Autor: Martina Čermáková
Ideální je mít v dosahu pramínek tekoucí vody nebo alespoň mističku s vodou - abyste si mohli oplachovat prsty při vrstvení vařené rýže na řasu nori.
Autor: Martina Čermáková
Hotové rolky sushi
Autor: Martina Čermáková
Naservírované sushi s nakládaným zázvorem, křenem wasabi a mistička se sójovou omáčkou.
Autor: Martina Čermáková
Naservírované sushi s nakládaným zázvorem, křenem wasabi a mistička se sójovou omáčkou.
Autor: Martina Čermáková
Naservírované sushi s nakládaným zázvorem, křenem wasabi a mistička se sójovou omáčkou.
Autor: Martina Čermáková
Naservírované sushi s nakládaným zázvorem, křenem wasabi a mistička se sójovou omáčkou.
Autor: Martina Čermáková