náhledy
Rozinky dopředu namočte do rumu.
Autor: Prima PLAY
Jádra vlašských ořechů využijete do závinu k jablkům i na posypání.
Autor: Prima PLAY
K oloupaným nastrouhaným jablkům přidáte máslo a cukr se skořicí a orestujete na másle.
Autor: Prima PLAY
Jablka restujte na másle spolu s cukrem se skořicí do změknutí a nechte trochu vychladnout.
Autor: Prima PLAY
Ořechy nasekejte nožem
Autor: Prima PLAY
Jablka rozprostřete na střed rozváleného těsta a posypte ho nasekanými ořechy, rozinkami namočenými do rumu a trochou strouhanky.
Autor: Prima PLAY
Strouhanka přidaná ke šťavnatým jablkům vsákne přebytečnou vlhkost.
Autor: Prima PLAY
Boky plátu pak přehněte přes sebe a konce závinu zamáčkněte, aby z něj nevytekla šťáva z jablek.
Autor: Prima PLAY
Zavinutý štrúdl položte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby byla přeložená část vespod.
Autor: Prima PLAY
Nakonec zavin potřete rozšlehaným žloutkem a posypejte cukrem. Během pečení krásně zkaramelizuje...
Autor: Prima PLAY
Štrúdl podle babičky cukrářky Markéty Krajčovičové
Autor: Prima PLAY
Upečený závin krásně voní jablky, skořicí a karamelem...
Autor: Prima PLAY
Mleté ořechy na posypání
Autor: Prima PLAY
Štrúdl servírovaný se lžící javorového sirupu a posypaný ořechy
Autor: Prima PLAY
Štrúdl podle babičky cukrářky Markéty Krajčovičové voní i z fotografie.
Autor: Prima PLAY