náhledy
Mladé skopové maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad ním ošklibují, je to však spíše tím, že se setkali s nesprávnou úpravou a nesprávným výběrem suroviny. Kompletní soupis surovin najdete v těle článku.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Skopové maso vykostíme a odblaníme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pevně ho převážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar, a vložíme do mísy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pevně ho převážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar, a vložíme do mísy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Maso zalijeme kyselým mlékem a do druhého dne necháme marinovat.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Osolíme ho a opepříme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Skopové maso i s výpekem přendáme do pekáčku.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Přidáme k němu zeleninu...
Autor: Kulinární studio MAFRA
...a scezené houby. Podlijeme ho trochou vody nebo vývaru, přiklopíme a v troubě při 190 °C necháme dusit.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Když je maso měkké, odklopíme ho a při 220 °C necháme zezlátnout. Šťávu zjemníme smetanou. Hotové skopové nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou a houskovými knedlíky.
Autor: Kulinární studio MAFRA