iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Pokud máte možnost, gril s kotletami přikryjte.
Prima TV
Po 5 až 6 minutách kotlety otočte.
Prima TV
Takhle by se kotlety měly na grilu proměňovat v delikatesu.
Prima TV
Marinované telecí kotletky připravené na grilu
Prima TV
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jaké maso od kosti si můžete v masně vybrat a jak ho kupovat.
Prima TV
Hřbet neboli karé: to je ta část zvířete, ze které pocházejí kotlety.
Prima TV
Když kupujete žebra, v podstatě by přes maso neměly být vidět kosti.
Prima TV
Komu nevadí skopové, tak lahůdkou je jehněčí hřbet.
Prima TV
Telecí kotletka na gril by měla být vysoká zhruba 5 cm.
Prima TV
Telecí kotletku ještě před marinováním zbavte přebytečného kousku kosti.
Prima TV
Šlachu obepínající maso nakrojte, aby se vám při grilování kotleta nezkroutila.
Prima TV
Maso u kosti trošku nařízněte, aby bylo volnější a nestahovalo se směrem ke kosti.
Prima TV
Takto by měly vypadat telecí kotletky připravené k marinování.
Prima TV
Připravené kotlety opepřete a osolte.
Prima TV
Opepřené a osolené telecí kotletky vložte do misky s troškou olivového oleje a lístky tymiánu.
Prima TV
Z chemicky neošetřeného (nejlépe bio) citronu si naloupejte plátky kůry.
Prima TV
Citronovou kůru nakrájejte na kostičky.
Prima TV
Kostičkami citronové kůry posypte marinující se kotlety.
Prima TV
Kotlety v misce ještě zakapejte citronovou šťávou alespoň z půlky citronu.
Prima TV
Kotlety během marinování alespoň jednou otočte.
Prima TV
Zhruba po půl hodin marinování už můžete dát kotlety na rozpálený gril.
Prima TV
Související články
VIDEO: Hovězí steak má být krvavý, na propečené maso zapomeňte
VIDEO: Když hamburger, tak z masa. Neskutečná dobrota podle Pohlreicha
VIDEO: Ke grilovanému masu zapečená rajčata s lilkem a uhlířské brambory
Grilování je mnohem zdravější, když zabráníte kapání tuku do ohně